Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste accuschroefboormachine (schroefboormachine met accu)

 

De beste accuschroefboormachine uit de test, en andere goede schroefboormachines met accu. Kijk hier voor de beste accu schroefboormachine uit de test.

Beste accu schroefboormachine test Bosch

Boren en schroeven doe je graag zonder dat je aan een draadje vast zit. Gelukkig zijn er heel goede en ook krachtige accuschroefboormachines te koop. Hier de beste accuschroefboormachine uit de test en andere goede accu schroefboormachines.

Beste accu schroefboormachine uit de test

Kijk hier voor de beste accuschroefboormachine uit de test. Of eigenlijk, beste accu schroefboormachines.

Het betreft namelijk de beste accu schroefboormachine voor ieder soort gebruiker (de af en toe klusser, de fanatieke klusser en de professional).
 
Hieronder geven we tips voor bij het kiezen van je beste accu schroefboormachine,

Kies je beste accu schroefboormachine

Bij het kiezen van de beste accuschroefboormachine heb je dezelfde keuzemogelijkheden als bij een andere boormachine. In bovenstaande overzichten met beste accuschroefboormachines en alle schroefboormachines met accu kun je aangeven voor welke klussen je de accuboormachine wil gebruiken.

Voor boren in beton heb je een sterkere accu schroefboormachine dan voor het boren in hout en binnenmuren. Ook kun je in deze overzichten aangeven dat je een accuschroefboormachine met klopfunctie zoekt en met welk vermogen. 

En zo kun je nog veel meer kenmerken als wens of eis opgeven bij het selecteren van je beste accuschroefboormachine.

Hieronder kijken we naar de specifieke kenmerken van de accuschroefboormachine rond het schroeven en de accu.De Walt accu schroefboormachine test

De Walt accu schroefboormachine


Accuschroefboormachine, accuschroefmachine of accu schroevendraaier?

Schroef je vaak? Dan is het overwegen van een aparte accu schroefmachine of accu schroevendraaier het overwegen waard. 

Dit accu gereedschap is namelijk goedkoop in aanschaf en specifiek voor het schroefwerk ontwikkeld. Voor het schroeven is een kleine accuschroevendraaier handzamer en handiger dan een accuschroefboormachine.

Zowel de beste accu schroefmachine als de beste accu schroevendraaier vind je bij de bovengenoemde beste schroefmachine test. Een accuschroefboormachine is in eerste instantie een boormachine, die daarnaast de handige eigenschap heeft dat je er ook mee kunt schroeven.

Maar als je toch met je boormachine aan het klussen bent, en er tussen het voorwerk in ergens een schroef ingedraaid moet worden, dan is het natuurlijk erg handig als het een accuboormachine betreft. En hetzelfde geldt voor de accuboormachine als je maar heel af en toe wat te schroeven hebt,

Accu platform van de schroefboormachine

Een nadeel van accu gereedschap ten opzichte van elektrisch gereedschap met een stekker is de meerprijs van het accugereedschap. Vooral krachtig gereedschap vraagt om een goede sterke accu, en een goede accu is een heel duur onderdeel van een accuschroefboormachine en ander accu gereedschap.

Om dat op te lossen maken steeds meer fabrikanten gebruik van een accu platform. Dit houdt in dat de accu van het ene apparaat ook op het andere apparaat gebruikt kan worden. Je gebruikt dan bijvoorbeeld de accu van je accuschroefboormachine ook op op je grasmaaier, je schuurmachine en je accu heggenschaar.

Je hoeft dan dus maar één keer een accu (of accu's) aan te schaffen. En gebruikt deze accu ook op je andere gereedschap. Er zijn daarom veel accuschroefboormachines zonder accu te koop. Deze koop je als je de juiste accu al hebt.

We schrijven juiste accu, want helaas zijn er meerdere accu platforms, en daartussen zijn accu's niet uitwisselbaar. Dat is dus iets om rekening mee te houden als je goedkoop een accuschroefboormachine wilt kopen.

Voorbeelden van accu platforms zijn  Power for All (Bosch) en XR 18V (DeWalt) en LXT 18V (Makita). Bij de bovenstaande accuschroefboormachine keuzehulp kun je het accu platform van je keuze selecteren.Makita accuschoefboormachine accu's en oplader


Makita accuschoefboormachine met 3 accu's en snellader

Aantal accu's bij een accuschroefboormachine

Je kunt een accuschroefboormachine dus ook zonder accu kopen. Maar ook het tegenovergestelde is het geval, je kunt er ook extra accu's bij aanschaffen. Om te voorkomen dat je bij een grote klus halverwege het klussen zonder stroom (en zonder schroefboormachine) komt te zitten leveren veel fabrikanten boormachines met een extra accu. Je kunt de ene accu dan opladen terwijl je met de andere accu klust.

Voor de grote klusser en de professionele gebruiker worden er zelfs goede accuschroefboormachines met 3 accu's geleverd.

In de keuzehulp kun je aangeven met hoeveel accu's je jouw beste accuschroefboormachine wilt kopen.

Accu schroefboormachine de standaard schroefboormachine

De accu schroefboormachine is geen speciale boormachine meer. Tegenwoordig is driekwart van de boormachines uit de winkel een draadloze boormachine. En ongeveer de helft van deze accuboormachines kan ook schroeven. Dit maakt de accu schroefboormachine tot de standaard boormachine.

Nog wat cijfers over de accuschroefboormachine:
  • Meer dan de helft van de accu schroefboormachines beschikt over een 18 volt vermogen. Dit is voldoende voor boren in steen.
  • De meeste accu schroefboormachines worden tegenwoordig met 2 accu's aangeboden (meer dan de helft).
  • 2 op de 3 accu schroefboomachines beschikt over een klopfunctie.
  • Ongeveer de helft van de schroefboormachines met accu beschikt over een koolborstelloze motot.

Deze statistieken geven aan dat de accuschroefboormachine tegenwoordig een heel serieuze boormachine is die niet meer ten onder doet voor een boormachine met stekker.

Alle goede fabrikanten van boormachines zoals Makita, Bosch, DeWalt, Parkside, Hitachi, Black+Decker, Festool, Milwaukee en Metabo maken goede accuschroefboormachines in de keuzehulp vind je ze allemaal. 

Of kijk bij de best geteste accuschroefboormachines voor de beste accuschroefboormachine uit de test.

Zie ook:

Foto bovenaan: Bosch accuschroefboormachine


Onderwerp:
Zoek je een goede draadloze schroefboormachine? Hier vind je de beste beste accuschroefboormachine uit de test, de beste schroefboormachine met accu. Ook geven we tips voor bij het kiezen en goedkoop online kopen van je beste accu schroefboormachine. Bij de aanbiedingen van alle accu schroefboormachine vind je een keuzehulp met circa 1000 schroefboormachines met accu waaruit je makkelijk de voor jou beste accuschroefboormachine kunt selecteren.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *