Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste voor ontharen, trimmen en scheren uit de test

Hier een overzicht van alle testen van apparaten om te ontharen. Kijk hier voor de beste trimmer, scheerapparaat, tondeuse of ander beste ontharingsapparaat.

Beste scheren trimmen ontharen test

Ontharen kan op diverse manieren. Met luxe scheerapparatuur maar ook met een simpel scheermesje. Hier kijken we naar alle mogelijkheden, en naar de best geteste opties van iedere mogelijkheid. Hieronder een korte samenvatting van de verschillende scheerapparatuur en andere apparaten om te ontharen. 

Met de beste apparaten om te ontharen uit de test, aanbiedingen bij de beste winkels en per apparaat tips voor het gebruik en het ontharen.Beste scheerapparaat

Het scheerapparaat is de meest gebruikte scheerapparatuur. Kijk hier onder voor de best geteste scheerapparaten. Het betreft meerdere beste scheerapparaten uit de test. Het beste allround scheerapparaat, maar ook bijvoorbeeld het beste scheerapparaat voor mannen met een zware baardgroei. En je vindt er de beste koop (het scheerapparaat dat het meeste waarde voor je geld biedt). Er zijn meerdere scheerapparaat tests van meerdere organisaties te vinden.

Beste epilator

Wil je helemaal van het haar af. Kijk dan hieronder bij de beste epilatoren uit de test. Een epilator trekt haartjes er met wortel en al uit. Dat is niet altijd even plezierig (want gevoelig), maar wel erg effectief. Effectiever dan andere scheerapparatuur. Haren komen na epileren namelijk lange tijd niet meer terug.


bodygroomer


Beste bodygroomer

Ook met een goede bodygroomer kun je je gehele lichaam ontharen. Het groomen met deze scheerapparatuur gaat wat plezieriger dan met een epilator want een bodygroomer is een scheerapparaat (en trimmer) voor het lichaam. Dat betekent wel dat het resultaat wel van kortere duur is. Vooral mannen gebruiken bodygroomers, bijvoorbeeld voor het scheren of trimmen van borsthaar, okselhaar, schaamhaar, beenhaar, rughaar en buikhaar.Kijk hier voor je beste bodygroomer volgens jouw wensen.
Beste tondeuses

Een tondeuse is handige elektrische scheerapparatuur waarmee je je haar snel en makkelijk kunt korten of zelfs millimeteren. Kijk bij de beste tondeuses uit de test om te zien welke tondeuses het best hun werk doen. Ook de beste tondeuses uit de test zijn hier onder te vinden.

Beste ladyshave

Speciaal voor het betere scheerwerk voor dames is de ladyshave. Scheerapparatuur voor vrouwen. Kijk hier onder bij de beste ladyshaves voor de beste van deze scheerapparaten voor dames uit de tests. Een ladyshave is een speciaal op vrouwen gericht scheerapparaten, voor het scheren van alle lichaamsdelen waar vrouwen willen scheren.

Beste baardtrimmers

Niet alleen je kapsel moet af en toe getrimd worden, ook je baard. Met de beste baardtrimmers uit de test kun je de beste trimmers voor het mooi en verzorgd trimmen van je baard vinden. De beste trimmers voor een mooi verzorgde volle baard.

Beste IPL apparaten om te ontharen met licht of laser

IPL is ontharen met licht. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Geheel pijnloos ontharen voor langere termijn. Maar het mooie is, het is nog waar ook. Bij IPL ontharen worden met licht haarzakjes pijnloos onklaar gemaakt. Kijk bij de beste IPL apparaten welke van deze apparaten daar het best in slagen. Gewoon thuis, tegen een lage prijs. Ook de variant ontharen met laser is een goede optie.

Beste neustrimmers / oortrimmers

Met een gewone trimmer of scheerapparaat kun je niet goed je neushaar en oorhaar verwijderen. Daarvoor kun je het beste een apart apparaatje gebruiken. Gelukkig is een goede neustrimmer / oortrimmer niet duur. Je kunt er soms ook nog je wenkbrauwen mee bijwerken. Kijk maar bij de beste neushaartrimmer / beste oorhaartrimmer uit de test.
De beste scheermesjes

Alle elektrische scheerapparaten, tondeuses, trimmers, epilators, ladyshaves en andere elektrische ontharingsapparaten en scheerapparatuur ten spijt, de rol van het oude vertrouwde scheermesje is nog lang niet uitgespeeld.
Apparaten voor ontharen van gezicht en lichaam

Ontharen kan op vele manieren zoals scheren, epileren, trimmen, waxen en laseren, en daarvoor zijn verschillende ontharingsapparaten en ontharingsproducten beschikbaar zoals een scheerapparaat, een lichaamstrimmer en epilator, maar ook scheerschuim, wax en ontharingscreme. Hierboven vind je de beste van alle apparatuur en benodigdheden voor ontharen van het lichaam.

Hieronder kijken we nog even kort naar de verschillende vormen van ontharen en de apparaten die beschikbaar zijn voor het ontharen van de verschillende lichaamsdelen.

Heren die een glad gezicht willen moeten dagelijks ontharen, maar ook dames ontkomen meestal niet aan het af en toe verwijderen van gezichtshaar. Voor het ontharen van het gezicht zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar. 

Scheren

Gezichtshaar verwijderen met een scheerapparaat is de meest snelle, makkelijk, en meer comfortabele (pijnloze) manier om lichaamshaar te verwijderen. Gezichtshaar scheren kan met een schaapapparaat of scheermesje. 

Het nadeel van scheren is dat het gezichtshaar weer snel aangroeit zodat er kort na het scheren al weer stoppels zichtbaar en voelbaar zijn. Vooral bij donker gezichtshaar zijn de haartjes weer snel te zien.
 

Waxen

Het waxen van gezichtshaar en ander lichaamshaar is effectiever. De stoppels blijven langer weg. Waxen kan zelf thuis met waxstrips worden gedaan. Dat is een voordeel, maar een nadeel is dat waxen best pijnlijk is.

Harsen

Harsen van gezichtshaar en lichaamsmaar kan ook. Harsen is vergelijkbaar met waxen. Het verschil tussen harsen en waxen is dat harsen gebeurt met een kleverige zoete substantie en waxen met een speciaal ontwikkelde wax. Waxen is de moderne versie van harsen.

Epileren

Epileren is een nog betere manier van ontharen van het gezicht en lichaam. Maar ontharen via epileren vraagt wel meer geduld en het is ook best onaangenaam. Bij epileren wordt iedere haartje er apart uitgetrokken. Hierbij komt de haarwortel mee. 

Het grote voordeel van epileren is daarom het langdurige resultaat. Omdat de haarwortel weg is groeit er geen haartje meer aan. Dat maakt epileren tot een bijna permanente ontharing. Definitief ontharen kan niet voor honderd procent omdat het lichaam weer nieuwe haarwortels aanmaakt, maar dit guurt lang waardoor epileren een langdurig glad resultaat geeft.

Epileren met touw

Epileren kan met een epileerapparaat (epilator) maar epileren met touw is ook mogelijk. Epileren met touw (threading) is een traditionele manier van ontharen die al eeuwenlang is Aziƫ wordt gedaan. Hierbij wordt een niet-elektrische epilator gebruikt die is voorzien van een dunne katoenen draad.

Bij epileren met touw kunnen haartjes heel precies worden verwijderd. Dit maakt epileren met touw heel geschikt voor het wenkbrauw epileren en het ontharen van andere gevoelige delen van het gezicht zoals boven de bovenlip (de snor).

Epileren met touw of met een elektrisch epileerapparaat kan heel nauwkeurig, maar een beetje pijnlijk is het wel.

Laserontharing

Laserontharing is daarom volgens velen de beste manier van ontharen. Ook met laser ontharen is een bijna permanente ontharing en deze manier van bijna definitief ontharen is wel pijnloos. Met laser ontharen wordt gebruik gemaakt van geconcentreerde laserlichtpulsen die de haarzakjes beschadigen. Hierdoor wordt de haargroei wordt vertraagd of permanent gestopt. 

Laser ontharen is de enige techniek waarbij permanente ontharing echt mogelijk is (maar niet altijd, de de haartjes na lange tijd toch terugkomen waardoor er een nieuwe behandeling nodig is. . Vooral bij mensen met donkere haren op een lichte huid is ontharen met laser erg effectief.

In tegenstelling tot bij epileren en waxen zijn er bij laserontharing wel een paar sessies nodig voor het lichaamshaar weg is. Gelukkig is het mogelijk om deze lasersessies zelf thuis te doen. Daarvoor zijn speciale laser ontharing apparaatjes voor thuis te koop. Kijk boven bij de IPL ontharing test voor deze beste apparaatjes voor ontharen met laser.Ontharen van de schaamstreek

Ongewenst lichaamshaar komt bij vrouwen en mannen overal voor. Je hebt gezichtshaar, schaamhaar en okselhaar. De heren worden geplaagd door borsthaar en balhaar en de dames willen een gladde bikinilijn. Het ene deel van het lichaam is gevoeliger dan het andere.

Vooral het ontharen van de schaamstreek kan gevoelig zijn, en bovendien best eng. Het trimmen (bijwerken) van de schaamstreek is op dat punt niet zo erg, maar wil je een geheel onthaarde schaamstreek dan wordt het meer spannend. Bij bijvoorbeeld het scheren van de ballen en het scheren van schaamhaar rond de vagina is de angst om te snijden vaak groot. 

Maar het kaal scheren van de schaamstreek heeft diverse voordelen. Een schaamstreek zonder schaamhaar is hygiƫnisch, makkelijk schoon te houden, voelt plezieriger aan en wordt ook vaak door de partner zeer op prijs gesteld.

Voor het scheren van schaamhaar en het balhaar scheren wordt meestal gebruik gemaakt van scheermesjes. Dit kan een wegwerp scheermesje zijn of een scheermes met verwisselbare mesjes. Om irritatie te voorkomen is het belangrijk een scherp mesje te gebruiken. Bij het scheren van de schaamstreek treedt snel irritatie op. Nat scheren of trimmen met een elektrisch apparaat kan ook, maar dan moet het scheerapparaat of de lichaamshaartrimmer natuurlijk wel douchebestendig zijn.

Waxen, harsen of epileren van schaamhaar kan ook. Dit levert een langdurig gladde schaamstreek op, maar wordt vaak pijnlijk gevonden. Voor het ontharen van de schaamstreek en (bijna) definitief verwijderen van schaamhaar is ontharen met laser sterk in opkomst omdat je zo zelf thuis je schaamhaar definitief kunt verwijderen. 

Kijk bij de bovenstaande test voor ontharen met laserlicht voor alle mogelijkheden.

Zie ookOnderwerpen
Hierboven vind je de beste scheerapparatuur en andere beste apparaten voor verschillende manieren van ontharen. De beste apparatuur voor haar verwijderen uit de test. Je vindt hier onder andere de beste trimmer voor lichaamshaar verwijderen en om je haar te millimeteren, de beste scheerapparaten uit de test, de beste tondeuses, de beste epilatoren, de beste ladyshaves en meer beste ontharing apparaten uit de test.

Een reactie posten

0 Reacties