Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Alle beste grasmaaiers, voor kleine tuin en grote tuin

 

Een overzicht met alle beste grasmaaiers. Elektrisch of met de hand. De beste grasmaaier voor een kleine tuin en voor een grote tuin. Je vind ze hier allemaal.

Beste grasmaaiers test

Ben je op zoek naar de voor jou beste grasmaaier tegen een goedkoop prijsje? Hier vind je een overzicht van alle beste grasmaaiers. Hier vind je zowel je beste elektrische grasmaaier of beste accumaaier als de beste handmaaier, de beste benzinemaaier en de beste robotmaaier.

Dit zijn de beste grasmaaiers

Hieronder vind je alle beste grasmaaiers in alle soorten. Al deze beste grasmaaiers hebben een waardering van vijf sterren gekregen.


In dit overzicht vind je alle beste grasmaaiers. Voor een kleine tuin en voor een grote tuin. Elektrische grasmaaiers en handmaaiers, maar ook robot grasmaaiers, benzine grasmaaiers, accu grasmaaiers en andere beste grasmaaiers voor een kleine tuin of grote tuin.


Zie ook:

Hieronder kijken we naar de beste grasmaaiers per soort grasmaaier.

Beste elektrische grasmaaier

In het bovenstaand overzicht van beste grasmaaiers vind je veel verschillende soorten grasmaaiers. De beste grasmaaier is immers niet voor iedereen dezelfde maaier.

Dat geldt ook voor de elektrische grasmaaiers Er worden in testen vaak meerdere grasmaaiers als beste elektrische grasmaaier aangewezen. Het verschil tussen deze maaiers zit hem vooral in de capaciteit.

De beste elektrische grasmaaier voor een kleine tuin is een andere grasmaaier dan de beste elektrische grasmaaier voor een grote tuin.


Gardena grasmaaier grote tuin

Gardena grasmaaier elektrisch voor grote tuin


Voor iemand met een kleine tuin heeft een grasmaaier met een maaicapaciteit van 800 vierkante meter en een grote opvangbak weinig toegevoegde waarde. Deze tuineigenaar kan veel geld besparen door te kiezen voor de beste elektrische grasmaaier voor een kleinere tuin.

Niet alleen zijn de grasmaaiers met een kleinere capaciteit voordeliger in aanschaf. Ze zijn ook een stuk compacter. De maaicapaciteit hangt namelijk sterk af van de maaibreedte, of met andere woorden de breedte van de grasmaaier. 

Een bredere grasmaaier vraagt dus ook meer ruimte in de schuur. De eigenaar van zowel een klein tuintje als klein schuurtje zal daar niet op zitten te wachten.

De beste grasmaaiers met elektrische motor worden gemaakt door onder andere Wolf-Garten, Gardena, Bosch, Vonroc, Black+Decker en Powerplus. De beste van al deze elektrische grasmaaiers vind je hier onder.
De accu grasmaaier (accumaaier) is ook een elektrische grasmaaier, maar zoals de naam al aangeeft beschikt deze elektrische grasmaaier over een accu zodat je snoerloos kunt maaien.

Accumaaier Gardena

Accu grasmaaier Gardena


Een draadloze grasmaaier geeft natuurlijk veel meer gebruiksgemak. Je bent niet afhankelijk van een stopcontact en een stroomhaspel, en je hoeft niet continue op te letten dat je het snoer niet doorsnijdt. 

Maar omdat een accumaaier een goede accu nodig heeft is een accu grasmaaier wel een stuk duurder dan een vergelijkbare elektrische grasmaaier met snoer.

Bij een kleine tuin kun je volstaan met een relatief goedkope accu grasmaaier, maar als je vele meters te maaien hebt in een grote tuin is er een accu van betere kwaliteit nodig.

Goede accu grasmaaiers worden onder andere gefabriceerd door Bosch, Black&Decker, Einhell, Makita, Gardena en Powerplus. Kijk hieronder voor de beste grasmaaiers met accu.


Beste handgrasmaaiers

Als je een klein tuintje hebt is het toch al de vraag of je wel voor een elektrische maaier moet gaan. Als je tegenwoordig een tuincentrum of bouwmarkt binnenloopt zie je daar vaak alleen nog maar elektrische grasmaaiers staan. Voor een kleine tuin is zo'n elektrische grasmaaier vaak wat over done.

Maar naar elektrische grasmaaimachines is de meeste vraag, en de winkels verdienen er het meest aan. Daarom is de handgrasmaaier (kooimaaier) vaak een ondergeschoven kindje in de winkels.

Gardena handmaaier

Gardena hand grasmaaier


Gelukkig vind je in het onderstaande overzicht met beste hand grasmaaiers nog wel een groot assortiment handmaaiers, en ook in het bovenstaande overzicht met beste grasmaaiers zijn er meerdere handmaaiers opgenomen. 

Ook bij een handmatige grasmaaier is er in verband met de capaciteit en de aanwezigheid van een opvangbak gekozen voor meer dan één beste grasmaaier.

Het is een persoonlijke keuze, maar in een kleine tuin tot 200 vierkante meter zou je kunnen volstaan met een handmaaier. Je spreekt dan van een tuin van 20 bij 10 meter. 

Een opvangbak voor het gemaaide gras is bij die grootte wel aan te raden, dat scheelt veel harken. Een goede handmaaier koop je ruim onder de 100 euro, voor een goede elektrische grasmaaier ben je een stuk duurder uit.

Fabrikanten van goede handmaaiers zijn onder andere Gardena, Wolf-Garten, Stiga, Bosch, Talen Tools en Einhell. Hieronder vind je de beste van deze grasmaaiers voor met de hand maaien.

Beste robotmaaiers

Een derde categorie waarin beste grasmaaiers zijn aangewezen zijn de robotmaaiers. Deze grasmaaiers worden juist door mensen met een groot gazon aangeschaft. Met een goede robot grasmaaier voorkom je dat je een groot deel van je vrije tijd achter de grasmaaimachine doorbrengt.

Voor een kleine tuin kun je natuurlijk ook kiezen voor een robotmaaier, maar voor een kleine tuin is de robotmaaier minder noodzakelijk, tenzij je echt een heel grote hekel aan grasmaaien hebt.

Gardena robot grasmaaier

Gardena robot grasmaaier

Een robotmaaimachine doet zijn werk zelfstandig, kan zichzelf opladen, en daarna weer zijn werk hervatten. Daarom is zo'n robotmaaier in staat om heel grote gazons glad te houden. Je spreekt dan soms wel over gazons van meerdere vierkante kilometers. Omdat ze hun werk stil doen heb je er geen last van als je zelf in de buurt bent.

Goede merken voor een robotmaaier zijn ondermeer MTD (Robomow), Bosch, Gardena, Medion, Wolf-Garten, Zoef Robot, McCulloch, Makita, Honda en Husqvarna.

De beste robot grasmaaiers uit de test vind je hier onder.


Beste benzine grasmaaier

Evenals de robot grasmaaier is een benzine grasmaaier een goede grasmaaier voor mensen met een grote tuin. Een benzinemaaier beschikt over een krachtige benzinemotor die meer power en uithoudingsvermogen heeft dan een elektrische motor.


Makita grasmaaier benzine motor

Makita grasmaaier benzine motor


Benzine grasmaaiers worden gebruikt door professionele tuinmannen en door eigenaars van een groot gazon. Je hebt benzine grasmaaiers waar je achter loopt om hem te besturen, maar ook zitmaaiers waarop je al maaiend rond rijdt. Deze zitmaaiers zijn de meest professionele grasmaaiers.

Benzine grasmaaiers worden o.a. gemaakt door ACG, Powerplus, Hyundai, Kibani, Wolf-Garten, Stiga , Güde, McCulloch, Makita en Honda.Foto bovenaan: Gardena

Meer over dit onderwerp? Tips en informatie grasmaaiers


Samenvatting:
Wat is de beste grasmaaier uit de test? Hierboven vind je alle beste grasmaaiers. Al deze beste gazonmaaiers hebben een 5 sterren waardering gekregen. Je vindt er diverse beste grasmaaiers voor een kleine tuin en de beste grasmaaiermachines voor een grote tuin. Bijvoorbeeld de beste grasmaaier om met de hand te maaien, de beste grasmaaier elektrisch, de beste grasmaaier benzine en de beste robot grasmaaier. Kijk hierboven voor al deze beste grasmaaiers. 

Op Beste Grasmaaier Kopen vind je verder de beste winkels om een goede grasmaaier goedkoop te kopen en veel tips en informatie voor bij het kiezen en kopen van de voor jou meest geschikte grasmaaier.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *