Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Wat is de beste grasmaaier? De beste grasmaaiers in alle soorten

Redactie     09:38    

Beste grasmaaiers test

Ben je op zoek naar de voor jou beste grasmaaier tegen een goedkoop prijsje? Hier vind je een overzicht van alle beste grasmaaiers. Hier vind je zowel je beste elektrische grasmaaier of beste accumaaier als de beste handmaaier, de beste benzinemaaier en de beste robotmaaier.

Dit zijn de beste grasmaaiers

Hieronder vind je alle beste grasmaaiers in alle soorten. Al deze beste grasmaaiers hebben een waardering van vijf sterren gekregen.


Hieronder kijken we naar enkele van de verschillende soorten grasmaaiers.

Beste elektrische grasmaaiers

In het bovenstaand overzicht van vind je veel verschillende grasmaaiers omdat de beste grasmaaier niet voor iedereen dezelfde maaier is. Zo worden er in testen vaak meerdere grasmaaiers als beste elektrische grasmaaier aangewezen. Het verschil tussen deze maaiers zit hem vooral in de capaciteit.


Gardena grasmaaier grote tuin

Gardena grasmaaier elektrisch voor grote tuin


Voor iemand met een kleine tuin heeft een grasmaaier met een maaicapaciteit van 800 vierkante meter en een grote opvangbak weinig toegevoegde waarde. Deze tuineigenaar kan veel geld besparen door te kiezen voor de beste elektrische grasmaaier voor een kleinere tuin.

Niet alleen zijn de grasmaaiers met een kleinere capaciteit voordeliger in aanschaf. Ze zijn ook een stuk compacter. De maaicapaciteit hangt namelijk sterk af van de maaibreedte, of met andere woorden de breedte van de grasmaaier. Een bredere grasmaaier vraagt dus ook meer ruimte in de schuur. De eigenaar van zowel een klein tuintje als klein schuurtje zal daar niet op zitten te wachten.

De beste grasmaaiers met elektrische motor worden gemaakt door onder andere Wolf-Garten, Gardena, Bosch, Vonroc, Black+Decker en Powerplus. De beste van al deze elektrische grasmaaiers vind je hier onder.
De accu grasmaaier (accumaaier) is ook een elektrische grasmaaier, maar zoals de naam al aangeeft beschikt deze elektrische grasmaaier over een accu zodat je snoerloos kunt maaien.

Accumaaier Gardena

Accu grasmaaier Gardena


Dat geeft natuurlijk veel meer gebruiksgemak. Je bent niet afhankelijk van een stopcontact en een stroomhaspel en je hoeft niet continue op te letten dat je het snoer niet doorsnijdt. Maar omdat een accumaaier een goede accu nodig heeft is een accu grasmaaier wel een stuk duurder dan een vergelijkbare elektrische grasmaaier met snoer.

Goede accu grasmaaiers worden onder andere gefabriceerd door Bosch, Black&Decker, Einhell, Makita, Gardena en Powerplus. Kijk hieronder voor de beste grasmaaiers met accu.


Beste handgrasmaaiers

Als je een klein tuintje hebt is het toch al de vraag of je wel voor een elektrische maaier moet gaan. Als je tegenwoordig een tuincentrum of bouwmarkt binnenloopt zie je daar vaak alleen nog maar elektrische grasmaaiers staan. Naar deze grasmaaimachines is immers de meeste vraag, en de winkels verdienen er het meest aan.

Gardena handmaaier

Gardena hand grasmaaier


Gelukkig vind je in het onderstaande overzicht met beste hand grasmaaiers nog wel een groot assortiment handmaaiers, en ook in het bovenstaande overzicht met beste grasmaaiers zijn er meerdere handmaaiers opgenomen. Ook bij een handmatige grasmaaier is er in verband met de capaciteit en de aanwezigheid van een opvangbak gekozen voor meer dan één beste grasmaaier.

Het is een persoonlijke keuze, maar tot 200 vierkante meter zou je kunnen volstaan met een handmaaier. Je spreekt dan van een tuin van 20 bij 10 meter. Een opvangbak voor het gemaaide gras is bij die grootte wel aan te raden, dat scheelt veel harken. Een goede handmaaier koop je ruim onder de 100 euro, voor een goede elektrische grasmaaier ben je een stuk duurder uit.

Fabrikanten van goede handmaaiers zijn onder andere Gardena, Wolf-Garten, Stiga, Bosch, Talen Tools en Einhell. Hieronder vind je de beste van deze grasmaaiers voor met de hand maaien.Tip: Op Beste Grasmaaier Kopen vind je de aanbiedingen grasmaaiers bij de beste online winkels. Ook is daar de grasmaaier top 10 te vinden.


Beste robotmaaiers

Een derde categorie waarin beste grasmaaiers zijn aangewezen zijn de robotmaaiers. Deze grasmaaiers worden juist door mensen met een groot gazon aangeschaft. Met een goede robot grasmaaier voorkom je dat je een groot deel van je vrije tijd achter de grasmaaimachine doorbrengt.

Gardena robot grasmaaier

Gardena robot grasmaaier

Een robotmaaimachine doet zijn werk zelfstandig, kan zichzelf opladen, en daarna weer zijn werk hervatten. Daarom is zo'n robotmaaier in staat om heel grote gazons glad te houden. Je spreekt dan soms wel over gazons van meerdere vierkante kilometers. Omdat ze hun werk stil doen heb je er geen last van als je zelf in de buurt bent.

Goede merken voor een robotmaaier zijn ondermeer MTD (Robomow), Bosch, Gardena, Medion, Wolf-Garten, Zoef Robot, McCulloch, Makita, Honda en Husqvarna.

De beste robot grasmaaiers uit de test vind je hier onder.


Beste benzine grasmaaier

Evenals de robot grasmaaier is een benzine grasmaaier een goede grasmaaier voor mensen met een grote tuin. Een benzinemaaier beschikt over een krachtige benzinemotor die meer power en uithoudingsvermogen heeft dan een elektrische motor.


Makita grasmaaier benzine motor

Makita grasmaaier benzine motor


Benzine grasmaaiers worden gebruikt door professionele tuinmannen en door eigenaars van een groot gazon. Je hebt benzine grasmaaiers waar je achter loopt om hem te besturen, maar ook zitmaaiers waarop je al maaiend rond rijdt. Deze zitmaaiers zijn de meest professionele grasmaaiers.

Benzine grasmaaiers worden o.a. gemaakt door ACG, Powerplus, Hyundai, Kibani, Wolf-Garten, Stiga , Güde, McCulloch, Makita en Honda.Foto bovenaan: Gardena

Meer over dit onderwerp? Tips en informatie grasmaaiers


Samenvatting:
Wat is de beste grasmaaier uit de test? Hierboven vind je alle beste grasmaaiers. Al deze beste gazonmaaiers hebben een 5 sterren waardering gekregen. Je vindt er diverse beste grasmaaiers zoals de beste grasmaaier om met de hand te maaien, de beste grasmaaier elektrisch, de beste grasmaaier benzine en de beste robot grasmaaier. Kijk hierboven voor al deze beste grasmaaiers. 

Op Beste Grasmaaier Kopen vind je verder de beste winkels om een goede grasmaaier goedkoop te kopen en veel tips en informatie voor bij het kiezen en kopen van de voor jou meest geschikte grasmaaier.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.