Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste soundbars uit de tests (overzicht)

 

De beste soundbar uit de test, van onder andere Kieskeurig, de Consumentenbond. What-HiFi en testen van andere experts.

soundbar bose

Welke soundbars zijn het best getest door experts en door gebruikers? Hier een overzicht van de beste soundbars uit tests van de Consumentenbond, de soundbars met de hoogste waardering op Kieskeurig en de soundbars die de maximale vijf sterren hebben gekregen van de audio-experts van What-HiFi. 

Al deze beste soundbars zijn nog in Nederland verkrijgbaar.

Het betreft soundbars in diverse prijsklassen, van high-end modellen tot heel goed te betalen soundbars. Ook kom je in het overzicht met beste soundbars losse bars tegen, maar ook systemen met extra speakers.

Alle best geteste soundbars

Kijk bij het overzicht van best geteste soundbars voor de beste soundbars uit de soundbar test van de Consumentenbond, What-HiFi en Kieskeurig. (overzicht via Coolblue).

Of kijk bij meer testen van soundbars voor testen van meer specifieke soundbars zoals een soundplate of een extra kleine soundbar.

Naast alle specificaties, mogelijkheden en actuele (lage) winkelprijzen vind je in het overzicht met beste soundbars ook reviews en ervaringen van gebruikers van iedere soundbar zodat je goed kunt bepalen of een best geteste soundbar ook voor jou de beste soundbar is.


Samenstelling soundbar

De ene soundbar is anders samengesteld dan de andere. De basis soundbar bestaat alleen uit de geluidsbalk zelf. Een langwerpige brede speaker die je onder of boven het televisiescherm plaatst. Deze balk bevat meerdere ingebouwde speakers. 

Bij een goede soundbar zijn dit speakers van hoge kwaliteit. Je koopt immers een soundbar omdat je een beter geluid wil bij je televisie dan via de televisiespeakers. Aan de geluidskwaliteit van soundbars worden daarom hoge eisen gesteld.

Wel of geen losse subwoofer?

Een bijzondere luidspreker is de subwoofer (de sub). De subwoofer geeft alleen bastonen weer.

Soms zit de subwoofer voor de bastonen ingebouwd in de soundbar zelf, soms is het een los kastje of kast. 

Een subwoofer hoeft niet vlak bij de televisie (en de soundbar) geplaatst te worden. Elders in de ruimte mag ook, want het zijn alleen de zware tonen (de dreunen) die door de subwoofer worden weergegeven.
Zo'n losse subwoofer kun je overal in de ruimte neerzetten, ook verborgen achter een bankstel of een gordijn, maar het kost natuurlijk wel ruimte. Niet iedereen wil dat.

soundbar lg
LG Soundbar met subwoofer


Voor het geluid, en dan met name de zware tonen zoals bij actie in een film, is een losse subwoofer over het algemeen wel beter. Een losse subwoofer is ook veel groter dan een in de soundbar ingebouwde subwoofer.

Als je een subwoofer kiest. Let er dan op of deze bekabeld of draadloos werkt. Vaak moet er een kabel lopen van de soundbar naar de subwoofer en dat is vaak wel een nadeel als je de subwoofer ergens anders plaatst.

Kies voor een soundbar met subwoofer los als je prijs stelt op een krachtig geluid bij actiescènes.

Verder kan een soundbar ook geleverd worden met achterspeakers. Deze speakers plaats je achter je waardoor je letterlijk midden in het geluid komt te zitten. Ook dit maakt actiescènes spectaculairder en vooral meer levensecht. Ook voor wie games speelt op de televisie is een soundbar met subwoofer en achterspeakers een echte aanrader.

Maar de meeste soundbar kopers kiezen voor alleen een soundbar of voor een soundbar met subwoofer.

Bij de beste soundbars uit de tests vind je soundbars in alle samenstellingen.

Gebruik de soundbar als draadloze speaker

Als je een soundbar met een geweldige geluidskwaliteit in de kamer hebt staan wil je deze natuurlijk ook voor het afspelen van je muziek van andere apparaten gebruiken. Let dus goed op de aansluitmogelijkheden. 

Ondersteunt de soundbar Bluetooth? Dan kun je deze gebruiken als draadloze Bluetooth speaker en de muziek van je smartphone naar de soundbar streamen.


soundbar sonos

Sonos soundbar

Of maak gebruik van WiFi. Hiermee stuur je alle muziek van de apparaten in je netwerk draadloos naar de soundbar. Van Spotify, YouTube of van een harde schijf die je complete muziekcollectie bevat.

Sommige soundbars kunnen ook zelfstandig gebruik maken van streaming diensten zoals Spotify, en / of deze kunnen in een multiroom audio-netwerk worden opgenomen. Maar natuurlijk kun je ook je audio-apparatuur bekabeld aansluiten op een goede soundbar.

Heeft de soundbar een AUX-ingang, dan kun je ook andere audio-apparatuur via een kabel aansluiten. Een veelzijdige soundbar is dus een prima vervanger van de huiskamerspeakers.

Ook USB, Ethernet (netwerkkabel), HDMI, een tulpstekker en een optische aansluitingen bieden allemaal mogelijkheden om externe apparatuur aan te sluiten en/of om muziek te streamen naar je soundbar.

Hier boven vind je de beste soundbar uit bijvoorbeeld de Consumentenbond test. Kijk op Beste Soundbar Kopen voor nog meer testen van soundbars en informatie over deze speakers.

Foto: Bose soundbar


Samenvatting:
Bovenaan vind je een overzicht van de beste soundbars uit de soundbar test van de Consumentenbond, What Hifi en Kieskeurig. Ook vind je een link naar nog meer best geteste soundbars in andere soundbar tests.

,


0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *