Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste TV: Alle beste televisies uit de test

Wat is de beste TV uit de test? Hier vind je alle beste televisies in ieder klasse. Jouw beste TV staat hier ongetwijfeld bij.

beste TV televisie test

Één beste TV is er niet aan te wijzen. Je hebt zo veel verschillende formaten en zoveel prijsverschillen dat er meerdere beste televisies zijn. Kijk hier voor de beste TV in iedere categorie uit meerdere testen van televisies.

Experts van diverse grote organisaties, maar ook de gebruikers van televisies hebben de beste TV's aangewezen. Kijk hier onder voor elke beste TV uit de test.

De beste TV's uit de testIn dit overzicht vind je de beste televisies in ieder standaard formaat en daarbinnen ook de beste topklasse, middenklasse en budget televisie. Want niet iedereen wil een bedrag boven de 1.000 euro neertellen voor zijn nieuwe televisie, ook al is dat technisch gezien de beste TV.

Binnen de bovenstaande overzichten met beste televisies uit de test kun je je beste televisie op verschillende manieren selecteren. Hieronder geven we daarover informatie.

TV keuzehulp

Kies zelf je beste televisie

Belangrijk bij een televisie is natuurlijk de beeldkwaliteit. Deze is weer onder te verdelen in beeldscherpte, beeldverversing, helderheid, kleurdiepte en kleurechtheid. En natuurlijk spelen er andere factoren mee zoals geluidskwaliteit, breedte van de kijkhoek, de Smart TV functies, gebruikte technieken en extra functies.

Wat is voor jou belangrijk? Op Beste TV Kopen vind je een Televisie Keuzehulp waarmee je aan de hand van al je wensen de voor jou beste TV kunt selecteren. Je hoeft daar alleen maar je eisen aan te vinken.

Samsung TV 55 inch

Samsung TV 55 inch


Hieronder een kleine greep uit de keuzemogelijkheden:

Scherm diagonaal TV

De grootte van een TV wordt uitgedrukt de diagonale maat van het scherm. Deze schermdiagonaal wordt vaak in inches uitgedrukt. De diagonaal is de grootte van het scherm van linksboven tot rechtsonder. 

32 inch (81 centimeter) wordt gezien als een kleine televisie. 75 inch (191 centimeter) is de grootste gangbare maat bij consumenten, al zijn er ook nog veel grotere TV's te koop.

Dit zijn de meest voorkomende standaard formaten voor een TV:


Een groot scherm is natuurlijk mooi en geeft een bioscoop ervaring, maar een groot scherm kijkt niet fijn als je er te dicht op zit. Hou daar rekening mee als je de TV in een kleine kamer plaatst of op een ander manier vrij dicht op de televisie zit.

In het overzicht met beste televisies kun je in plaats van (of naast) de schermdiagonaal ook de kijkafstand opgeven. Je ziet dan alleen de voor jou geschikte televisies op dit punt.

Tip: Bij meer testen televisies vind je de beste televisies uit andere testen.

Resolutie TV en verversingssnelheid

De resolutie is iets waar iedereen op let als men de beste TV kiest, maar de resolutie is dan men denkt vaak minder belangrijk. Zo zenden televisiezenders in HD uit, waardoor je van je Ultra HD televisie alleen optimaal presteert bij het kijken naar internet televisie (mits in Ultra HD uitgezonden), bij het afspelen van films van een blu ray disk of bij het gamen.

Wel is een goede Ultra HD TV in staat om beelden uit een lage resolutie op te krikken naar bijvoorbeeld 4K of 8K, maar dat blijft natuurlijk een kunstgreep.

De verversingssnelheid, waarop minder gelet wordt, is eigenlijk veel belangrijker. dan de resolutie. Een slechte verversingssnelheid is ook veel beter merkbaar dan een slechte resolutie als je televisie kijkt.

De verversingssnelheid geeft aan hoe vloeiend snel bewegende beelden getoond worden. Kijk je veel naar sport of actiefilms? Dan is een 100 Hz (Hertz) TV aan te raden. Jouw beste TV heeft dan namelijk een hoge verversingssnelheid nodig. Een 50 Hz TV geeft snelle bewegingen een stuk minder vloeibaar weer.

Kleurdiepte TV

Iedere kleur is er in vele gradaties. Het ene rood is het andere niet. Het aantal bits geeft bij een TV het aantal weer te geven tinten kleur aan. 

Bij een 8 bit televisies zijn er 17 miljoen kleuren beschikbaar. Dat is heel veel, maar voor een heel groot kleurbereik wordt toch een 10 bit televisie geadviseerd. Deze kent 1 miljard kleuren!


TLC QLED TV  65 inch

TLC QLED TV  65 inch

OLED TV en QLED TV

De beste televisies van dit moment zijn de OLED televisie en de QLED televisie. De kwaliteit loopt niet ver uiteen en de namen lijken op elkaar maar toch zijn dit twee geheel verschillende TV technieken.

Bij een OLED TV beschikt iedere pixel op het scherm (en dat zijn er miljoenen) over een eigen lampje die de beeldpunt aan en uit kan zetten. Dit zorgt voor een heel hoog contrast en heel mooie kleuren.

Een QLED TV maakt gebruik van achtergrondverlichting. De voordelen van QLED zijn een hoge helderheid van de beelden en een hele diepe kleur zwart. 
Smart TV

Smart TV staat voor de mogelijkheid om internet diensten via apps op de televisie te gebruiken. Bijvoorbeeld Videoland, Netflix, Disney+, maar ook een browser, Skype, TouTube of game app. Iedere goede televisie is tegenwoordig een smart TV. 

Wel zijn er verschillende smart TV platforms zoals WebOS, Android, Google TV en Titzen. De manier van bedienen verschilt, de mogelijkheden zijn vrijwel gelijk.

Gamen op de TV

Televisies worden veel gebruikt om op te gamen. Moderne games vragen een goede verversingssnelheid, een scherpe beeldresolutie en een levensechte kleurweergave. Selecteer standaard gamen of optimaal gamen (voor snelle actiegames) in de keuzehulp voor de beste televisies om te gamen.

Prijs van een goede televisie

Er zijn vele technieken, grote televisies en kleine televisies, en eenvoudige en luxe geavanceerde TV's. Er zijn daarom enorme prijsverschillen. Ook in de lijst met beste televisies volgens de gebruikers (bovenaan). Sommige mensen zijn namelijk heel tevreden met een kleine goedkope TV terwijl andere het beste van het beste willen.

De prijzen van de beste televisies in de lijst lopen daarom uiteen van nog geen 200 euro voor een goede maar goedkope TV in een klein formaat (24 inch of 32 inch) tot meer dan 5.000 euro voor een grote topklasse TV. Voor de beste televisies van iedere prijs kan je in dit overzicht terecht.

Het zelfde geldt voor de beste televisies in ieder formaat uit de televisie test van experts. In de beste TV lijst kom je hoog gewaardeerde televisies tegen in populaire midden formaten als 43 inch, 50 inch, 55 inch, 65 inch en 75 inch, maar ook kleinere en aanmerkelijk grotere formaten tegen, zoals 85 inch (een TV met een beelddignaal van meer dan 215 cm).


Misverstand: Hoe groter en hoe duurder hoe beter de TV
De duurste, grootste en met de meeste functies uitgeruste TV is heus niet altijd de beste TV. Kijk goed naar je wensen, en pas daar de keuze van je televisie op aan. Voor iemand die alleen naar de televisieuitzendingen van de publieke omroepen en commerciëlen kijkt is het helemaal niet belangrijk dat de televisie 4K Ultra HD beelden kan weergeven. De televisiezenders gaan namelijk voorlopig toch niet verder dan gewoon Full HD.  Ook heb je al die smart TV apps niet nodig als je je televisie alleen gebruikt om "live" televisie te kijken.

Je kunt dus best besparen als je bepaalde mogelijkheden toch niet gebruikt.

En ook een groter scherm is heus niet altijd beter. Een groot breed scherm in een kleine ruimte biedt minder kijkplezier dan een wat kleiner scherm dat beter bij het formaat van de kamer past. Ook moet je er rekening mee houden dan de scherpte afneemt als het scherm groter wordt maar de resolutie (het aantal pixels) gelijk blijft.

Goede televisie merken

Er zijn veel fabrikanten van televisies. In de bovenstaande TV test overzichten kun je de beste televisies van dit moment vinden. Er zijn een aantal fabrikanten van televisies die structureel goed scoren in een televisie test. 

Vooral Samsung springt er vaak uit, maar ook LG. Sony en Philips scoren altijd goed. Andere goede TV merken zijn TCL, Panasonic, Toshiba en. Loewe. Voor een goedkope TV kun je terecht bij Hisense, Sharp, Salora en Xiaomi. 


Kijk in het bovengenoemde overzicht voor alle beste TV's uit de test van experts van verschillende organisaties en uit reviews van gebruikers van de televisies. Je vindt hier de beste TV in de budget klasse, middenklasse en topklasse van iedere gangbare grootte.


Samenvatting: 
Wat is je beste TV? Dat hangt onder ander af van de gewenste grootte van de TV en het budget dat je hebt om de TV te kopen. Hierboven vind je alle beste televisies uit de Coolblue TV test. De beste TV's in iedere grootte. Van de beste 32 inch TV tot de beste 75 inch TV en alle beste televisies daar tussen. Kijk boven wat volgens de test de beste TV en de de beste koop in iedere klasse is.


Een reactie posten

1 Reacties

  1. Veel mensen kiezen voor een zo groot mogelijke TV maar ik geef de voorkeur aan een kleine TV. Niet alleen is een kleine TV goedkoper in aanschaf en energieverbruik, ook kun je hem makkelijk verplaatsen (de TV mag altijd mee op vakantie) en als je dicht op de televisie zit heb je een veel beter overzicht. Bovendien is bij een kleine goedkope TV het beeld ook mooi scherp omdat er minder pixels nodig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.