Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste TV: Alle beste TV's in hun klasse

 

Wat is de beste TV? Hier vind je alle beste televisies in ieder klasse.


Één beste TV is er niet aan te wijzen. Je hebt zo veel verschillende formaten en zoveel prijsverschillen dat er meerdere beste televisies zijn. Kijk hier voor de beste TV in iedere categorie.

Het overzicht van beste televisies is samengesteld door de TV experts van Coolblue, één van de allergrootste aanbieders van televisies in Nederland. Deze deskundigen weten waar ze over praten en hebben vele televisies getest. 

Kijk voor de best televisies in hun overzicht beste televisies. Dit zijn de beste TV 's uit hun test.

In dit overzicht vind je de beste televisies in ieder standaard formaat en daarbinnen ook de beste topklasse, middenklasse en budget televisie. Want niet iedereen wil een bedrag boven de 1.000 euro neertellen voor zijn nieuwe televisie, ook al is dat technisch gezien de beste TV.

Binnen het overzicht kun je de televisies op verschillende manieren selecteren. Hieronder geven we daarover informatie.

Tip: De beste (en goedkoopste) winkels, maar ook een TV keuzehulp vind je op Beste Televisie Kopen. Je vindt daar veel nuttige informatie voor bij het kiezen van de voor jou beste TV.

Schermdiagnonaal

De schermdiagonaal wordt vaak in inches uitgedrukt, maar in het bovenstaande overzicht kun je het formaat van je televisies zowel in inches als in centimeters selecteren. De diagonaal is de grootte van het scherm van linksboven tot rechtsonder. 32 inch (81 centimeter) wordt gezien als een kleine televisie. 75 inch (189 centimeter) is de grootste gangbare maat, al zijn er ook nog veel grotere TV's te koop.

Een groot scherm is natuurlijk mooi en geeft een bioscoop ervaring, maar een groot scherm kijkt niet fijn als je er te dicht op zit. Hou daar rekening mee als je de TV in een kleine kamer plaatst of op een ander manier vrij dicht op de televisie zit.

In het overzicht met beste televisies kun je in plaats van (of naast) de schermdiagonaal ook de kijkafstand opgeven. Je ziet dan alleen de voor jou geschikte televisies op dit punt.

Tip: Bij meer testen televisies vind je de beste televisies uit andere testen.

Resolutie en verversingssnelheid

De resolutie is iets waar iedereen op let, maar is vaak minder belangrijk. Zo zenden televisiezenders in HD uit, waardoor je van je Ultra HD televisie alleen optimaal presteert bij het kijken naar internet televisie (mits in Ultra HD uitgezonden) of bij het gamen.

De verversingssnelheid, waarop minder gelet wordt, is eigenlijk veel belangrijker. Deze geeft aan hoe vloeiend snel bewegende beelden getoond worden. Kijk je veel naar sport of actiefilms? Dan is een 100 Hz (Hertz) TV aan te raden. Jouw beste TV heeft een hoge verversingssnelheid nodig. Een 50 Hz TV geeft de beweging dan een stuk minder vloeibaar weer.

Meer selectiemogelijkheden

En zo zijn er nog veel meer selectiemogelijkheden om uit de beste televisies uit dit overzicht de voor jou persoonlijk beste TV te selecteren. Van technische specificaties zoals de beeldtechniek, zwartweergave en aansluitmogelijkheden tot kijkhoek, geluidskwaliteit en Smart TV platform. Gelukkig is alles voorzien van de nodig uitleg en toelichting.

Kijk in het bovengenoemde overzicht voor alle beste TV's uit de Coolblue test. Je vindt hier de beste TV in de budget klasse, middenklasse en topklasse van iedere gangbare grootte.


Samenvatting: 
Wat is je beste TV? Dat hangt onder ander af van de gewenste grootte van de TV en het budget dat je hebt om de TV te kopen. Hierboven vind je alle beste televisies uit de Coolblue TV test. De beste TV's in iedere grootte. Van de beste 32 inch TV tot de beste 75 inch TV en alle beste televisies daar tussen. Kijk boven wat volgens Coolblue de beste koop is.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *