Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Dit zijn momenteel de beste chromebooks

 

Een overzicht van de beste chromebooks van dit moment. Iedere beste chromebook uit de lijst heeft de maximale waardering gekregen.


Steeds meer mensen maken de overstap van een Windows laptop naar een chromebook. Met een chromebook ben je meer van internet afhankelijk, maar de voordelen van een goede chromebook op het gebied van prijs, snelheid en veiligheid zijn groot. Daarom hier de beste chromebooks van dit moment.

Wat is een chromebook?

Een chromebook wordt wel eens beschreven als een browser (Chrome) waar een laptop omheen gebouwd wordt. Alles draait bij een chromebook in en om de browser. Je kunt er alles mee wat je met een computer kan (surfen, tekstverwerken, een administratie bijhouden, mailen, muziek luisteren, films en TV kijken, foto's en video's bewerken enz.), maar alle benodigde programma's draai je in de browser.

Deze programma's staan op internet, dus om echt met een chromebook te kunnen werken heb je wel een internetverbinding nodig. Dat is echter het enige zwakke punt aan chromebooks. Maar ook dit zwakke punt wordt steeds minder nadelig, want internetverbindingen zijn tegenwoordig overal beschikbaar, vooral nu er steeds meer chromebooks beschikbaar komen.

En de voordelen van een chromebook zijn groot, maar daarover meer.

Dit zijn de beste chromebooks van dit moment

Chromebooks worden gemaakt door steeds meer fabrikanten. Acer, HP, Asus, Lenovo, Dell, Samsung, LG en Toshiba maken allemaal goede chromebooks, al zijn deze niet allemaal makkelijk in Nederland verkrijgbaar. 

Maar wat is de beste chromebook? In het overzicht met beste chromebooks vind je alle chromebook laptops die 5 uit 5 sterren gekregen hebben en die momenteel leverbaar zijn.

Van iedere chromebook vind je er ook een chromebook review, de goedkoopste prijs, alle specificaties, alle mogelijkheden, alle voordelen, alle nadelen en veel foto's en ervaringen met de chromebook van gebruikers.

Voordelen en nadelen van een chromebook

Een chromebook geeft veel voordelen, maar helaas ook nadelen. Hieronder aandacht voor de voordelen van een chromebook en de nadelen van een chromebook.

Nadelen van een chromebook:

 • Het belangrijkste nadeel van de chromebook hebben we net genoemd, je bent wel afhankelijk van internet. 
   
 • Het tweede nadeel is dat je geen Windows programma's kunt gebruiken. Nou is er voor ieder soort programma tegenwoordig wel een online browser-versie te vinden, maar als je echt gehecht bent aan een bepaald programma of als je een Windows programma van je werkgever moet gebruiken, dan kan dat een probleem zijn. En hetzelfde geldt voor wie de grote Windows games wil spelen.
   
 • De chromebooks die momenteel te koop zijn zijn vooral kleinere laptops (t/m 15 inch). Wil je op een groot scherm werken, dan zul je een extern scherm moeten aansluiten.


Maar daartegenover staan vooral voordelen.

Voordelen van een chromebook:

 • Dat begint al bij de aanschaf, de gemiddelde chromebook is een stuk goedkoper dan een laptop, omdat er bijvoorbeeld geen harde schijf en en geen Windows nodig is. 
   
 • Ook is hij snel met opstarten. Een chromebook start op van flashgeheugen in plaats van via een harde schijf en er hoeft geen besturingssysteem geladen te worden.

 • Een chromebook is stil, een ventilator is niet nodig.
   
 • Een chromebook gaat veel langer op een acculading mee, want hij gebruikt veel minder stroom. Vooral wederom door het ontbreken van een harde schijf en het lichte besturingssysteem, maar ook omdat de makers van online software veel efficiĆ«nter programmeren.
   
 • Over het algemeen zijn ze ook lichter in gewicht en dunner omdat ze minder hardware bevatten. 

Kijk bij de testen van laptops voor alle beste laptops en chromebooks uit de tests. Op kijk voor Beste Laptop Kopen voor de beste en goedkoopste online aanbieders van alle goede chromebooks en laptops.


Onderwerpen:
Wat zijn de beste chromebooks test? Hierboven vind je alle beste chromebooks. Deze goede chromebooks hebben allemaal een waardering van 5 sterren gehad. Ook kijken we naar de nadelen van een chromebook en de voordelen van een chromebook. Een chromebook (ook wel chrome laptop genoemd) is goedkoper dan andere laptops, maar je bent veel meer afhankelijk van internet.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *