Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste chromebooks

Redactie     16:48     No comments


Steeds meer mensen maken de overstap van een Windows laptop naar een chromebook. Met een chromebook ben je meer van internet afhankelijk, maar de voordelen op het gebied van prijs, snelheid en veiligheid zijn groot. Hier de beste chromebooks van dit moment.


Wat is een chromebook?

Een chromebook wordt wel eens beschreven als een browser (Chrome) waar een laptop omheen gebouwd wordt. Alles draait bij een chromebook in en om de browser. Je kunt er alles mee wat je met een computer kan (surfen, tekstverwerken, een administratie bijhouden, mailen, muziek luisteren, films en TV kijken, foto's en video's bewerken enz.), maar alle benodigde programma's draai je in de browser.

Deze programma's staan op internet, dus om echt met een chromebook te kunnen werken heb je wel een internetverbinding nodig. Dat is echter het enige zwakke punt aan chromebooks. Maar ook dit zwakke punt wordt steeds minder nadelig, want internetverbindingen zijn tegenwoordig overal beschikbaar, vooral nu er steeds meer chromebooks beschikbaar komen.

En de voordelen van een chromebook zijn groot, maar daarover meer.

Dit zijn de beste chromebooks van dit moment

Chromebooks worden gemaakt door steeds meer fabrikanten. Acer, HP, Asus, Lenovo en Toshiba maken allemaal goede chromebooks. Maar wat zijn de beste chromebooks? In het overzicht met beste chromebooks vind je alle chromebook laptops die 5 uit 5 sterren gekregen hebben en die momenteel leverbaar zijn.

Voordelen en nadelen van een chromebook

Nadelen van een chromebook:

  • Het belangrijkste nadeel van de chromebook hebben we net genoemd, je bent wel afhankelijk van internet. 
  • Het tweede nadeel is dat je geen Windows programma's kunt gebruiken. Nou is er voor ieder soort programma tegenwoordig wel een online browser-versie te vinden, maar als je echt gehecht bent aan een bepaald programma of als je een Windows programma van je werkgever moet gebruiken, dan kan dat een probleem zijn. En hetzelfde geldt voor wie de grote Windows games wil spelen.
  • De chromebooks die momenteel te koop zijn zijn vooral kleinere laptops (t/m 15 inch). Wil je op een groot scherm werken, dan zul je een extern scherm moeten aansluiten.


Maar daartegenover staan vooral voordelen:

  • Dat begint al bij de aanschaf, de gemiddelde chromebook is een stuk goedkoper dan een laptop, omdat er bijvoorbeeld geen harde schijf en en geen Windows nodig is. 
  • Ook is hij snel met opstarten. Een chromebook start op van flashgeheugen in plaats van via een harde schijf en er hoeft geen besturingssysteem geladen te worden.
  • Een chromebook is stil, een ventilator is niet nodig.
  • Een chromebook gaat veel langer op een acculading mee, want hij gebruikt veel minder stroom. Vooral wederom door het ontbreken van een harde schijf en het lichte besturingssysteem, maar ook omdat de makers van online software veel efficiĆ«nter programmeren.
  • Over het algemeen zijn ze ook lichter in gewicht en dunner omdat ze minder hardware bevatten. 

Kijk bij de testen van laptops voor alle beste laptops en chromebooks uit de tests. Op kijk voor Beste Laptop Kopen voor de beste en goedkoopste online aanbieders van alle goede chromebooks en laptops.


Onderwerpen:
Beste chromebooks test, nadelen, voordelen, best geteste chromebooks, chrome laptop, beste chromebook test.

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.