Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste goedkope laptop

Redactie     14:35     No comments

beste goedkope laptop test


Zoek je een heel goede maar toch goedkope laptop? Hier hebben we de beste goedkope laptops uit de test, meer goede goedkope laptops en de mogelijkheid je persoonlijk beste laptop te vinden. We hebben hierbij 400 euro als hoogste prijs genomen, maar je vindt hier ook de beste laptop onder de 350 euro en nog goedkopere goede laptops.


Verder kijken we naar de mogelijkheden die goede goedkope laptops bieden. Maar eerst de beste goedkope laptops uit de test.

De beste goedkope laptop

Hieronder vind je de beste goedkope laptop uit de test in diverse categorie├źn zoals de beste goedkope laptop voor studenten, de beste goedkope laptop / tablet combinatie met touchscreen, de beste goedkope Windows laptop, de beste goedkope chromebook en meer beste goedkope laptops.


Uit het overzicht met alle goedkope laptops kun je makkelijk de voor jou beste goedkope laptop filteren door de eigenschappen aan te vinken waaraan jouw nieuwe voordelige laptop moet voldoen. Bij dit overzicht hebben we 400 euro als maximale prijs gehanteerd. 

Hieronder vind je wat tips voor bij dat selecteren, en gaan we verder in op de mogelijkheden van een goede goedkope laptop.

Goedkope laptop Lenovo

Goedkope laptop Lenovo

Hoe duur mag je laptop zijn?

Bij het selecteren van je beste goedkope laptop uit het bovenstaand overzicht moet je natuurlijk de prijs kunnen opgeven. We hebben zelf de prijs van 400 euro opgegeven, maar dat die bovengrens in niet echt goedkoop voor een laptop. Het kan namelijk nog goedkoper.

De prijzen beginnen al rond de 250 euro voor een goede laptop. Voor dat geld heb je natuurlijk geen topmodel laptop, maar wel een goede chromebook van een goede laptop fabrikant als Asus, Lenovo, HP, Acer of Toshiba. In de lijst met goedkope laptops kom je veel chromebooks tegen want vrijwel alle chromebooks kosten minder dan 500 euro.

Liever een goedkope Windows laptop? Die zijn iets duurder, maar je al een goedkope HP laptop met Windows vanaf 300 euro. Bij de meeste andere fabrikanten van goedkope Windows beginnen de prijzen rond de 300 euro. 

Kies je beste goedkope laptop

We hebben de maximale prijs met 400 euro wat hoger gezet, zodat je meer te kiezen hebt. Want er mogen dan goede laptops goedkoper te koop zijn, je hebt natuurlijk ook je eisen. Een 14 inch laptop is over het algemeen duurder dan een kleine laptop van bijvoorbeeld 11 inch, en hoe meer opslagruimte, hoe meer werkgeheugen en hoe krachtiger de processor is, hoe hoger de prijs wordt.

Onder de 400 euro kom je echter laptops in alle soorten en maten tegen. Hieronder wat tips.

Chromebooks en goedkope Windows laptops

De meeste goedkope laptops onder de 400 euro zijn chromebooks, maar een Windows laptop koop je ook zo goedkoop al is de keuze daarin minder groot. In het overzicht vind je toch nog ruim 60 Windows laptops onder de 400 eruo.

In de meeste gevallen beschikt zo'n goedkope Windows laptop over het Windows S besturingssysteem. Windows in S modus vraagt minder van de accu en hardware waardoor de laptop goedkoper gemaakt kan worden. Een nadeel is dat op een Windows 10 laptop in S modus alleen apps uit de Windows Store kan draaien,

Meer vrijheid heb je met Windows 10 Home. In het overzicht goedkope laptops vind je enkele Windows 10 laptops onder de 400 euro zonder deze beperking.

Goedkope laptop HP

Goedkope laptop HP


Kleine en grote goedkope laptops

En dan de schermgrootte. Dat valt niet tegen. In het bovenstaande overzicht met alle goedkope laptops vind je niet alleen kleine laptops maar ook volop 14 inch, 15 inch laptops. Er is zelfs een enkele 17 inch laptop onder de 400 euro, maar daarvoor moet je meestal de prijs iets hoger stellen.

Werkgeheugen goedkope laptop

Veel goedkope laptops hebben 4 GB werkgeheugen, maar in het overzicht met  laptops onder de 400 euro kom je ook enkele laptops met 8 GB geheugen tegen. Dat is voldoende flink te multitasken en om aan beeldbewerking te doen. 8 GB is het overwegen waard, de prijs van deze laptops is laag genoeg, en van meer geheugen krijg je nooit spijt.

Opslagruimte goedkope laptop

De opslag vind bij een laptop tegenwoordig bijna altijd op SSD geheugen plaats omdat een SSD veel minder kwetsbaar is dan een harde schijf en veel minder stroom van de accu vraagt. Dat is bij goedkope laptops niet anders. In de goedkope prijsklasse onder de 400 euro krijg je meestal 128 GB opslagruimte. Dat is voor de gemiddelde gebruiker ruim voldoende. Zo niet, dan kun je voor je voor extra ruimte nog uitwijken naar internet of bijvoorbeeld een usb-stick.

Processor goedkope laptops

Een goedkope laptop haalt zijn rekenkracht meestal uit een Intel Celeron processor. Deze processor biedt ruim voldoende rekensnelheid voor internetten, mailen, social media, tekstverwerken, online spelletjes en andere bezigheden waarvoor een eenvoudige laptop normaal gesproken gebruikt wordt.

Kortom, ook onder de 400 euro koop je een goede laptop. Kijk hierboven voor alle goede laptops onder de 400 euro en de beste goedkope laptops uit de test tot 500 euro.

Zie ook:


Samenvatting:
Voor de meeste mensen is een goedkope laptop een goede laptop. Hier vind je de beste goedkope laptops uit de test (tot 500 euro) en andere goede goedkope laptops (tot 400 euro). Ook geven we tips voor bij het kiezen van je beste goedkope laptop en geven we aan wat de mogelijkheden zijn van een goede goedkope laptop.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.