Beste goedkope laptop

Zoek je een heel goede maar toch goedkope laptop? Hier hebben we de beste goedkope laptops uit de test, meer goede goedkope laptops en de mogelijkheid je persoonlijk beste laptop te vinden.

beste goedkope laptop test


We hebben hierbij 400 euro als hoogste prijs genomen, maar je vindt hier ook de beste laptop onder de 350 euro en nog goedkopere goede laptops.

Verder kijken we naar de mogelijkheden die goede goedkope laptops bieden. Maar eerst de beste goedkope laptops uit de test.

Beste goedkope laptops uit de test

Hieronder vind je de beste goedkope laptop uit de test in diverse categorie├źn zoals de beste goedkope laptop voor studenten, de beste goedkope laptop / tablet combinatie met touchscreen, de beste goedkope Windows laptop, de beste goedkope chromebook en meer beste goedkope laptops.
Goedkope laptop aanbiedingen

Ook hebben we een overzicht van alle laptops die onder de 400 euro.


Uit het overzicht met alle goedkope laptops kun je makkelijk de voor jou beste goedkope laptop filteren door de eigenschappen aan te vinken waaraan jouw nieuwe voordelige laptop moet voldoen. Bij dit overzicht hebben we 400 euro als maximale prijs gehanteerd.

Tip: Goedkoop een goede laptop kopen? Kijk dan ook eens bij de laptop aanbiedingen van de bekende online computerwinkels. 

Hieronder vind je wat tips voor bij het selecteren van een goede goedkope laptop, en gaan we verder in op de mogelijkheden van een goede goedkope laptop (ook wel budget laptop genoemd).

Goedkope laptop Lenovo

Goedkope laptop Lenovo

Hoe duur mag je laptop zijn?

Bij het selecteren van je beste goedkope laptop uit het bovenstaand overzicht moet je natuurlijk de prijs kunnen opgeven. We hebben zelf de prijs van 400 euro opgegeven, maar dat die bovengrens in niet echt goedkoop voor een laptop. Het kan namelijk nog goedkoper.

De prijzen beginnen al rond de 250 euro voor een goede laptop. Voor dat geld heb je natuurlijk geen topmodel laptop, maar wel een goede chromebook van een goede laptop fabrikant als Asus, Lenovo, HP, Acer of Toshiba. In de lijst met goedkope laptops kom je veel chromebooks tegen want vrijwel alle chromebooks kosten minder dan 500 euro.


Liever een goedkope Windows laptop? Die zijn iets duurder, maar je al een goedkope HP laptop met Windows vanaf 300 euro. Bij de meeste andere fabrikanten van goedkope Windows beginnen de prijzen rond de 300 euro. 

We hebben de maximale prijs met 400 euro wat hoger gezet, zodat je meer te kiezen hebt. Want er mogen dan goede laptops goedkoper te koop zijn, je hebt natuurlijk ook je eisen. Een 14 inch laptop is over het algemeen duurder dan een kleine laptop van bijvoorbeeld 11 inch, en hoe meer opslagruimte, hoe meer werkgeheugen en hoe krachtiger de processor is, hoe hoger de prijs wordt.

Onder de 400 euro kom je echter laptops in alle soorten en maten tegen. Hieronder wat tips.
Chromebooks en goedkope Windows laptops

Bij de voordelige laptops kom je zowel chromebook laptops als Windows laptops tegen.

De meeste goedkope laptops onder de 400 euro zijn chromebooks, maar een Windows laptop koop je ook zo goedkoop. Wel is de keuze uit goedkope Windows laptops minder groot. In het overzicht vind je desondanks toch nog circa 30 goede Windows laptops onder de 400 euro.

In de meeste gevallen beschikt zo'n goedkope Windows laptop over het Windows 11 S besturingssysteem. Windows in S modus vraagt minder van de accu en hardware waardoor de laptop goedkoper gemaakt kan worden. Een nadeel is dat op een Windows 11 laptop in S modus alleen apps uit de Windows Store kan draaien,

Meer vrijheid heb je met een Windows 11 Home laptop. In het overzicht goedkope laptops vind je enkele Windows 11 laptops onder de 400 euro zonder deze beperking.

Goedkope laptop HP

Goedkope laptop HP
Tips kiezen van een goede goedkope laptop

De maximale prijs en het besturingssysteem zijn belangrijke keuzes als je je beste goedkope laptop zoekt. Maar er zijn meer factoren die bepalen of het voor jou de juiste laptop is.

Kleine en grote goedkope laptops

Heel belangrijk is de  schermgrootte van een goedkope laptop, en daarmee de grootte van de laptop zelf. Ook voor wat het formaat betreft valt er veel te kiezen bij voordelige laptops. Een goedkope laptop hoeft helemaal geen klein laptopje te zijn. 

In het bovenstaande overzicht met alle goedkope laptops vind je niet alleen kleine laptops maar ook volop 14 inch, 15 inch laptops. Er is zelfs een enkele 17 inch laptop onder de 400 euro, maar voor de meeste grote laptops (17 inch) moet je de prijs iets hoger stellen.

Werkgeheugen goedkope laptop

Veel goedkope laptops hebben 4 GB werkgeheugen, maar in het overzicht met laptops onder de 400 euro kom je steeds meer laptops met 8 GB geheugen tegen. Ongeveer een derde van de goedkope laptops beschikt tegenwoordig over 8 GB RAM geheugen, wat erg plezierig werkt.

8 GB geheugen is voldoende werkgeheugen om flink te multitasken en om op een soepele manier aan beeldbewerking te doen. 8 GB is dan ook het overwegen waard, de prijs van deze laptops is laag genoeg, en van meer geheugen krijg je nooit spijt. 

In het bovenstaande overzicht kom je genoeg goedkope laptops (tot 400 euro) met 8 GB geheugen tegen.

Opslagruimte goedkope laptop

De opslag vind bij een laptop tegenwoordig bijna altijd op SSD geheugen plaats omdat een SSD veel minder kwetsbaar is dan een harde schijf en veel minder stroom van de accu vraagt. Dat is bij goedkope laptops niet anders. 

In de goedkope prijsklasse onder de 400 euro krijg je meestal 64 GB of 128 GB opslagruimte. Dat is voor de gemiddelde gebruiker ruim voldoende. Vooral als je ook het netwerk of internet gebruikt voor het opslaan van bestanden.

En is het opslag geheugen toch te weinig, dan kun je voor je voor extra ruimte nog uitwijken naar bijvoorbeeld een usb-stick.

Processor goedkope laptops

Een goedkope laptop haalt zijn rekenkracht meestal uit een Intel Celeron processor. Deze Intel processor biedt ruim voldoende rekensnelheid voor internetten, mailen, social media, tekstverwerken, online spelletjes en andere bezigheden waarvoor een eenvoudige laptop normaal gesproken gebruikt wordt.Goedkope laptop gaming

Voor gaming is een goedkope laptop niet geschikt. Wel voor online spelletjes en niet grafische games, maar niet voor de moderne games met veel detail en veel snelheid.

Een echte (goede) laptop voor gaming vraagt om een groot scherm, een supersnelle processor en videochip, en veel werkgeheugen. Allemaal onderdelen die de prijs sterk doen stijgen. Voor 500 euro (laat staan 400 euro) heb je geen echte gaming laptop. Bij een goede laptop voor gaming beginnen de prijzen boven de 700 euro.

Kijk voor een goede (relatief goedkope) gaming laptop bij de gaming laptop test.
Goedkope laptop zakelijk

Of een voordelige laptop voor zakelijk gebruik geschikt is hangt helemaal af van de zakelijke toepassingen die op de laptop uitgevoerd moeten worden. Wordt de laptop zakelijk gebruikt voor mail, Office en internet, dan is een budget laptop vaak ruim voldoende voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Vooral als het ook nog een kleine laptop betreft (bijvoorbeeld omdat deze mee gaat in het openbaar vervoer).

Houdt het werk in dat je de laptop ook wilt gebruiken voor toepassingen als video bewerking, 3D toepassingen, technisch tekeningen en andere zware grafische toepassingen dan red je het niet met een goedkope Windows laptop of chromebook, dan heb je een krachtige laptop nodig minimaal vergelijkbaar met een goedkope laptop voor gaming.Goede goedkope laptop merken

Met uitzondering van Apple en de op game computers gerichte computerfabrikanten maken alle bekende laptop fabrikanten naast dure krachtige laptops ook goedkope budget laptops. 

Ook voor een goedkope laptop kun je dus terecht bij HP, Lenovo, Acer, Asus, Samsung en andere goede laptop merken. In bovenstaand overzicht met aanbiedingen van goedkope laptops vind je ze allemaal.

Kortom, ook onder de 400 euro koop je een goede laptop. Kijk hierboven voor alle goede laptops onder de 400 euro en de beste goedkope laptops uit de test tot 500 euro.

Andere laptop testen

Tot nu toe hadden we het over goedkope laptops. De beste goedkope laptops zijn prima laptops voor surfen, social media, mailen en tekstverwerking, maar voor de allerbeste laptops, bijvoorbeeld geschikt voor gaming en beeldbewerking betaal je wel wat meer. Daarom hieronder andere testen van laptops, met de beste laptops in diverse prijsklassen. zowel duur als goedkoop.


Beste laptop in ieder formaat

Beste laptop per categorie

Beste laptop per soort gebruik


Samenvatting:
Voor de meeste mensen is een goedkope laptop een goede laptop. Hier vind je de beste goedkope laptops uit de test (tot 500 euro) en andere goede goedkope laptops (budget laptops tot 400 euro). Ook geven we tips voor bij het kiezen van je beste goedkope laptop en geven we aan wat de mogelijkheden zijn van een goede goedkope laptop / budget laptop.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Gebruik je de laptop vooral thuis of op andere plekken waar je de beschikking tot internet hebt? Overweeg dan een chromebook in plaats van een windows laptop. Dat scheelt je niet alleen veel geld maar een chromebook werkt ook veel makkelijker en geeft minder problemen. Ik gebruik nu al 3 jaar een chromebook maar mis de windows laptop nooit. Met 1 uitzondering, en dat is dat ik mijn oude windows games niet op deze chrome laptop kan spelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.