Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste straalkachel

Hier vind je de beste straalkachel uit de test en we geven tips voor de beste straalkachel voor de ruimte waarin je deze elektrische kachel wilt gebruiken.

Straalkachel badkamer Eurom


Een straalkachel is een elektrische kachel die gerichte warmte geeft, meestal door middel van infrarood licht. Hier de beste straalkachel uit de test en andere goede straalkachels.


Beste straalkachel uit de test en andere goede straalkachels

De beste straalkachel uit de test staat hier onder, maar het is ook aan te bevelen om te kijken in het overzicht met alle straalkachels. De straalkachel is er namelijk in vele vormen. Van een vaste radiator tot een makkelijk te verplaatsen mobiele straalkachel. straalkachels voor aan het plafond of aan de muur, en straalkachels die er uit zien als een vloerlamp.


In het overzicht met alle straalkachels vind je al deze elektrische kachels, met alle prijzen, specificaties en mogelijkheden, en kun je makkelijk uit het grote aanbod de voor jou beste straalkachel selecteren.

Zie ook:


Mobiele infrarood straalkachel Vonroc

Mobiele infrarood straalkachel Vonroc


Wat is een straalkachel?

Er zijn veel verschillende soorten elektrische kachels, met soms heel verschillende technieken om een ruimte te verwarmen. En met elk hun voordelen in nadelen.

Een straalkachel is een elektrische kachel die stralingswarmte gebruikt op te verwarmen. Niet schrikken, stralingswarmte heeft niets met radioactiviteit te maken, maar de warmte wordt bij een straalkachel via een golf infrarood licht naar het te verwarmen gebied gestraald. Een straalkachel wordt daarom ook wel infrarood kachel genoemd.

Je maakt uit deze omschrijving al op dat de straalkachel gericht verwarmd. Dus niet een hele ruimte,  maar een plek waar iemand staat of zit. Je komt de straalkachel veel tegen in kleine ruimtes zoals de badkamer (zie de Eurom straalkachel op de foto bovenaan) maar ook in een werkplaats waar de straalkachel op de werkbank gericht kan worden. Ook voor terrasverwarming wordt gebruik gemaakt van infrarood straalkachels.

Liever een ander soort elektrische kachel? Hieronder vind je ook de andere beste elektrische kachels uit de test.
Infrarood straalkachel klein Olivier's

Infrarood straalkachel klein Olivier'sStraalkachel in de badkamer

Een badkamer is een geschikte plaats voor een infrarood straalkachel, maar pas op. Lang niet alle straalkachels zijn geschikt voor de badkamer. De straalkachel moet dan wel goed tegen vocht kunnen. 

In het overzicht met alle straalkachels kun je aanvinken waar je de straalkachel gaat gebruiken, bijvoorbeeld in de badkamer, in een werkplaats of op de camping. Je selecteert dan alleen de goede straalkachels die geschikt zijn voor jouw toepassing.

Een infrarood straalkachel in de badkamer moet tegen vocht kunnen, een infrarood straalkachel voor in een werkplaats moet bestand zijn tegen stof en vuil.

Zoek je een elektrische kachel voor in de badkamer? Kijk dan eens bij onderstaande elektrische kachel test. Hier vind je niet alleen de beste straalkachels voor in de badkamer maar ook andersoortige beste badkamerkachels.


Soorten straalkachels

Zoals we al schreven, er zijn straalkachels in vele vormen. Hieronder een kort overzicht.

Straalkachel plafond

Een straalkachel aan het plafond neemt geen ruimte in en valt nauwelijks op. Je hebt vlakke infrarood straalkachels die je aan het plafond bevestigd, zoals een plafondlamp. Je hangt deze straalkachel precies boven de plaats waar je staat, en onder de straalkachel heb je het heerlijk warm.

Straalkachel plafond Eurom

Infrarood straalkachel plafond Eurom

Dit is ideaal voor boven een werkbank, boven een werkplek of studeerplek, op het toilet of boven een wasbak. Je hoeft de ruimte niet eerst te verwarmen maar zet de straalkachel aan als je er onder aan het werk gaat. Let voor gebruik in een badkamer wel op of deze straalkachel daar geschikt voor is.

Straalkachel muur

Er zijn ook vele modellen straalkachels die je aan de wand kunt bevestigen. Deze straalkachels kunnen er uitzien als een radiator, als een paneel of als een heater zoals je deze ook op een terras kunt gebruiken. Een wand straalkachel is minder ruimtebesparend dan een plafondkachel, je hebt immers een stuk vrij muur nodig, maar verder nemen ze nauwelijks ruimte in. 

Het nadeel van een vaste straalkachel aan de wand is dat je deze niet even mee kunt nemen naar een andere ruimte.

Eurom infrarood elektrische kachel badkamer

Eurom straalkachel infrarood badkamer

Mobiele straalkachel

Dat kan wel met een mobiele straalkachel. De meeste straalkachels die worden aangeboden zijn deze mobiele straalkachels. Maar ook deze straalkachels zijn er in vele formaten en modellen.

De mobiele straalkachels, of vrijstaande straalkachels, kun je oppakken en neerzetten op de plaats waar je deze nodig hebt. Ben je aan het studeren? Dan zet je het mobiele straalkacheltje op je bureau, ga je TV kijken dan zet je de elektrische kacheltje naar je toe gericht op de salontafel of op de grond, en 's nachts mag de straalkachel mee naar de slaapkamer.

Deze mobiele straalkachel / vrijstaande straalkachel is het meest verkocht en ook het meest goedkoop in aanschaf. Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle straalkachels voor alle mogelijkheden en prijzen van deze kleine straalkacheltjes.


Heat Save straalkachel infrarood

Heat Save straalkachel infraroodBeste straalkachel merken

Straalkachels heb je in vele vormen. Voorbeelden daarvan zie je op de foto's hierboven.

Je hebt infrarood paneelkachels Platte nifrarood panelen die je als een plaat aan de muur hangt. Deze paneelkachels worden veel gebruikt in de badkamer, maar ook in een slaapkamer of andere kleine kamer. Een elektrische infrarood paneel kachel neemt namelijk nauwelijks ruimte in.

Infrarood straalkachels in paneel vorm worden onder andere gemaakt door Eurom, Heatwave, Trotec en Climastar.

Heel anders zien de mobiele straalkacheltjes er uit. Deze mobiele infraroodkachels zitten niet vast aan de muur maar zijn heel compact en vaak draagbaar (of groter en verrijdbaar) zodat je het straalkacheltje makkelijk mee kunt nemen.

Mobiele straalkachels worden onder andere gemaakt door Eurom, Tristar, Vaito, Sunheat, Duraflame en Gimeg.

Kijk voor alle straalkachels bij de beste straalkachel uit de test en in het overzicht met alle straalkachels en kies daar je persoonlijk beste straalkachel.Andere beste elektrische kachels uit de test

Naast de straalkachel zijn er vele elektrische kachels die andere technieken gebruiken. Kijk hier voor de test en aanbiedingen van alle verschillende elektrische kachels:


Foto bovenaan: Eurom infrarood straalkachel wand


Samenvatting:
De straalkachel is een elektrische kachel die gericht verwarmt via infrarode stralingswarmte. Bovenaan de beste straalkachel uit de test van elektrische kachels en een overzicht met alle gegevens van meer dan 100 straalkachels waaruit je makkelijk de voor jou beste straalkachel kan selecteren.

Een reactie posten

0 Reacties