Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste elektrische bouwkachel / werkplaatskachel

 

De bouwkachel top 10 en aanbiedingen van meer bouwkachels. Een elektrische werkplaatskachel die je tijdens het klussen of werken lekker warm houdt.

Eurom bouwkachel elektrisch
Eurom bouwkachel elektrisch 3000 Watt

In de werkplaats, schuur of garage hoef je het niet koud te hebben. Een goede werkplaatskachel / bouwkachel is een goedkope elektrische kachel die robuuster en krachtiger is dan een huiskachel.

Want de bouwkachel is het werkpaard onder de elektrische kachels. Zo'n elektrische werkplaatskachel hoeft geen mooi design te hebben, maar moet goed warmte geven, veilig zijn en mag geen probleem hebben met het stof en vuil van de werkplaats.

Beste werkplaatskachels / bouwkachels

Kijk hier onder voor de actuele bouwkachel top 10, met de meest populaire elektrische bouwkachels voor in de werkplaats, schuur, garage, stal of bijkeuken, of kijk bij de aanbiedingen voor ruim 100 van deze werkplaats kachels met alle prijzen, specificaties, reviews en een keuzehulp om je beste bouwkachel te selecteren.Eurom bouwkachel elektrisch

Eurom bouwkachel elektrisch

Wat is een bouwkachel?

Een bouwkachel of werkplaatskachel is een elektrische kachel speciaal ontworpen voor gebruik in een schuur of werkplaats. Bij de meest gangbare vorm van de elektrische bouwkachel is de kachel in een frame geplaatst, waarbij het frame als standaard dienst doet. Binnen dat frame kan de kachel gekanteld worden om de warmte te richten. De elektrische werkplaatskachel doet een aan schijnwerper / zoeklicht denken.

Door zijn vorm staat de bouwkachel stevig en kan de elektrische kachel niet omkantelen. Meestal is een elektrische bouwkachel een ventilatorkachel. De kachel blaast de warme lucht de werkplaats in. Alles aan een goede bouwkachel is robuust en sterk. Met vaak een dikkere gloeidraad en een hoog vermogen.


Kemper bouwkachel elektrisch

Kemper werkplaatskachel elektrisch 3kWHoeveel vermogen heeft een elektrische bouwkachel?

Maar pas op met het vermogen van zo'n werkplaatskachel. De bouwkachel heeft de reputatie een heel krachtige elektrische kachel te zijn (groot voor het verwarmen van een grote schuur), maar dat vermogen kan erg per bouwkachel verschillen.

Zo zijn er elektrische bouwkachels met 2000 Watt vermogen. Dat is niet meer dan een goede elektrische kachel voor binnen. Voor een garage of kleine werkplaats of schuur is dat goed genoeg. Tot 20 vierkante meter kun je prima verwarmen met een 2000 Watt bouwkachel. Meer vermogen kost immers ook meer energie.

Maar voor een grote schuur, stal of werkplaats waarvan de deuren vaak open gaan heb je waarschijnlijk behoefte aan een werkplaatskachel met meer vermogen. Geen probleem, want er zijn ook bouwkachels van 3.000, 4000 of zelfs 5000 Watt. De meest krachtige bouwkachels worden ook wel heteluchtkanon genoemd.

Eurom elektrische bouwkachel 5000 Watt

Eurom elektrische bouwkachel 5000 WattBouwkachel met thermostaat

Wil je dat de bouwkachel zorgt voor een constante temperatuur in de werkplaats? Kies dan voor een elektrische bouwkachel met thermostaat. Deze thermostaat zorgt er voor dat de werkplaatskachel even stopt met warmte blazen als de gewenste temperatuur bereikt is, en gaat weer aan het werk als de temperatuur weer zakt. Zo heb je constant de gewenste temperatuur in de schuur, garage of werkplaats.

Verschillen tussen een werkplaatskachel en een gewone elektrische kachel

Het uiterlijk van de elektrische kachel verraad het vaak al als je met een bouwkachel / werkplaatskachel te maken hebt. Maar wat zijn precies de verschillen tussen zo'n elektrische kachel voor de werkplaats of bouwplaats en een gewone kachel.

  • De naam zegt het al, een werkplaatskachel is speciaal ontwikkeld voor het verwarmen voor een werkplaats. Daarom is een werkplaatskachel extra goed bestand tegen stof, vocht en vuil.

  • Er zijn vaak extra veiligheid voorzieningen ingebouwd zoals kabelbeveiliging, afscherming van de bediening en extra goede overhittingsbeveiliging.

  • Ook is de behuizing van van zo'n bouwkachel extra sterk, stootbestendig en robuust. Het design wordt bij een werkplaatskachel meestal niet belangrijk gevonden.

  • Omdat een werkplaats, schuur of garage vaak slecht ge├»soleerd is en daarom koud en tochtig kan zijn is de beste werkplaatskachel een krachtige elektrische kachel.

Beste bouwkachel merken

Goede elektrische werkplaatskachels worden gemaakt, door onder andere Eurom. Dit is de marktleider en meest toonaangevende fabrikant van elektrische bouwkachels. Andere merken zijn Kemper, Benson, Tristar, Kelfort, HBM, Voltomat en Malatec.


Goedkope bouwkachel elektrisch Tristar 2000 Watt

Goedkope bouwkachel elektrisch Tristar 2000 Watt


Bij de elektrische bouwkachel aanbiedingen vind je deze bouwkachels goedkoop. Met alle specificaties, ervaringen van gebruikers van de kachel en meer informatie over iedere elektrische werkplaatskachel.

Zie ook:
Onderwerp:
Een werkplaatskachel of bouwkachel is een elektrische kachel voor gebruik in bijvoorbeeld een schuur, werkplaats of garage. Een robuuste vaak krachtige elektrische kachel die goed tegen stof en vuil bestand is. Hierboven de beste bouwkachels en werkplaatskachels en de elektrische bouwkachel / elektrische werkplaatskachel aanbiedingen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *