Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste elektrische bouwkachel / werkplaatskachel

De bouwkachel top 10 en aanbiedingen van meer bouwkachels. Een elektrische werkplaatskachel die je tijdens het klussen of werken lekker warm houdt.

Eurom bouwkachel elektrisch
Eurom bouwkachel elektrisch 3000 Watt

In de werkplaats, schuur of garage hoef je het niet koud te hebben. Een goede werkplaatskachel / bouwkachel is een goedkope elektrische kachel die robuuster en krachtiger is dan een huiskachel.

Want de bouwkachel is het werkpaard onder de elektrische kachels. Zo'n elektrische werkplaatskachel hoeft geen mooi design te hebben, maar moet goed warmte geven, veilig zijn en mag geen probleem hebben met het stof en vuil van de werkplaats.


Beste werkplaatskachels / bouwkachels

Kijk hier onder voor de actuele bouwkachel top 10, met de meest populaire elektrische bouwkachels voor in de werkplaats, schuur, garage, stal of bijkeuken, of kijk bij de aanbiedingen voor ruim 100 van deze werkplaats kachels met alle prijzen, specificaties, reviews en een keuzehulp om je beste bouwkachel te selecteren.Eurom bouwkachel elektrisch

Eurom bouwkachel elektrischWat is een bouwkachel?

Een bouwkachel of werkplaatskachel is een elektrische kachel speciaal ontworpen voor gebruik in een schuur of werkplaats. Bij de meest gangbare vorm van de elektrische bouwkachel is de kachel in een frame geplaatst, waarbij het frame als standaard dienst doet. Binnen dat frame kan de kachel gekanteld worden om de warmte te richten. De elektrische werkplaatskachel doet een aan schijnwerper / zoeklicht denken.

Door zijn vorm staat de bouwkachel stevig en kan de elektrische kachel niet omkantelen. Meestal is een elektrische bouwkachel een ventilatorkachel. De kachel blaast de warme lucht de werkplaats in. Alles aan een goede bouwkachel is robuust en sterk. Met vaak een dikkere gloeidraad en een hoog vermogen.


Kemper bouwkachel elektrisch

Kemper werkplaatskachel elektrisch 3kW
Hoeveel vermogen heeft een elektrische bouwkachel?

Maar pas op met het vermogen van zo'n werkplaatskachel. De bouwkachel heeft de reputatie een heel krachtige elektrische kachel te zijn (groot voor het verwarmen van een grote schuur), maar dat vermogen kan erg per bouwkachel verschillen.

Zo zijn er elektrische bouwkachels met 2000 Watt vermogen. Dat is niet meer dan een goede elektrische kachel voor binnen. Voor een garage of kleine werkplaats of schuur is dat goed genoeg. Tot 20 vierkante meter kun je prima verwarmen met een 2000 Watt bouwkachel. Meer vermogen kost immers ook meer energie.

Maar voor een grote schuur, stal of werkplaats waarvan de deuren vaak open gaan heb je waarschijnlijk behoefte aan een werkplaatskachel met meer vermogen. Geen probleem, want er zijn ook bouwkachels van 3.000, 4000 of zelfs 5000 Watt. De meest krachtige bouwkachels worden ook wel heteluchtkanon genoemd.


Eurom elektrische bouwkachel 5000 Watt

Eurom elektrische bouwkachel 5000 Watt
Bouwkachel met thermostaat

Wil je dat de bouwkachel zorgt voor een constante temperatuur in de werkplaats? Kies dan voor een elektrische bouwkachel met thermostaat. Deze thermostaat zorgt er voor dat de werkplaatskachel even stopt met warmte blazen als de gewenste temperatuur bereikt is, en gaat weer aan het werk als de temperatuur weer zakt. Zo heb je constant de gewenste temperatuur in de schuur, garage of werkplaats.

Verschil tussen een werkplaatskachel en een gewone elektrische kachel

Het uiterlijk van de elektrische kachel verraad het vaak al als je met een bouwkachel / werkplaatskachel te maken hebt. Maar wat zijn precies de verschillen tussen zo'n elektrische kachel voor de werkplaats of bouwplaats en een gewone kachel.

  • De naam zegt het al, een werkplaatskachel is speciaal ontwikkeld voor het verwarmen voor een werkplaats. Daarom is een werkplaatskachel extra goed bestand tegen stof, vocht en vuil.

  • Er zijn vaak extra veiligheid voorzieningen ingebouwd zoals kabelbeveiliging, afscherming van de bediening en extra goede overhittingsbeveiliging.

  • Ook is de behuizing van van zo'n bouwkachel extra sterk, stootbestendig en robuust. Het design wordt bij een werkplaatskachel meestal niet belangrijk gevonden.

  • Omdat een werkplaats, schuur of garage vaak slecht geïsoleerd is en daarom koud en tochtig kan zijn is de beste werkplaatskachel een krachtige elektrische kachel.


Beste bouwkachel merken

Goede elektrische werkplaatskachels worden gemaakt, door onder andere Eurom. Dit is de marktleider en meest toonaangevende fabrikant van elektrische bouwkachels. Maar er zijn nog veel meer bouwkachel fabrikanten. Hieronder vind je een korte beschrijving van enkele van de beste werkplaatskachel merken.


Goedkope bouwkachel elektrisch Tristar 2000 Watt

Goedkope bouwkachel elektrisch Tristar 2000 WattBij de elektrische bouwkachel aanbiedingen vind je deze bouwkachels goedkoop. Met alle specificaties, ervaringen van gebruikers van de kachel en meer informatie over iedere elektrische werkplaatskachel.

Eurom

Eurom, een Nederlandse specialist in elektrische verwarming, is marktleider in werkplaatskachels in Nederland en één van de beste bouwkachel merken van Europa. Eurom biedt een hele reeks bouwkachels. Werkplaatskachels op standaard en met handvat, maar ook werkplaatskachels die ontworpen zijn om aan de muur te bevestigen.

Handson

Handson (Hands-On) is een fabrikant van bouwmaterialen. Daaronder vallen ook bouwkachels. 

Kelfort

Kelfort maakt professioneel gereedschap en professionele materialen voor bouw en industrie. Naast gereedschap, bevestigingsmaterialen, werkkleding, klimmaterialen en schoonmaakmiddelen voor de professional maken ze ook goede werkplaatskachels. 

HBM

Ook HBM richt zich in eerste instantie op de professionele gebruiker. Met hun werkplaatskachels behoort HBM zondermeer tot de beste bouwkachel fabrikanten. Ze maken vele soorten bouwkachels zoals elektrische heaters, maar ook diesel heaters, gasheaters en een heteluchtkanon.

Trotec

Trotec mag zich ook tot de beste werkplaatskachel merken rekenen. Trotec is een specialist in luchtbehandelingsapparatuur, meetapparatuur en klimaatbeheersingsapparatuur uit Duitsland. Ze maken heel professionele bouwkachels, maar ook elektrische hetelucht blowers die voor de consument prima te betalen zijn.

Tristar

Een goedkope werkplaatskachel? Dan behoort Tristar tot de beste bouwkachel merken. Verwarm je schuur of werkplaats met een goedkope Tristar werkplaatskachel.

Andere werkplaatskachel merken

En zo zijn er nog meer fabrikanten die goedkope bouwkachels maken. Bijvoorbeeld Vonroc, MaxxHome, Seal, Benson, Kaminer en Ferretti. Bij de bovenaan genoemde bouwkachel aanbiedingen vind je al deze werkplaatskachels goedkoop.Testen van andere soorten elektrische kachels

Hieronder vind je andere soorten elektrische kachels die als beste kachel uit de test zijn gekomen.


Onderwerp:
Een werkplaatskachel of bouwkachel is een elektrische kachel voor gebruik in bijvoorbeeld een schuur, werkplaats of garage. Een robuuste vaak krachtige elektrische kachel die goed tegen stof en vuil bestand is. Hierboven de beste bouwkachels en werkplaatskachels en de elektrische bouwkachel / elektrische werkplaatskachel aanbiedingen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik gebruik een Eurom bouwkachel als elektrische werkplaatskachel maar die kachel kun je helaas niet kantelen en richten. Als ik een andere werkplaatskachel zou kopen zou ik daar wel rekening mee houden. Tip van mij!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.