Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste friteuses (olie) volgens de experts

Redactie     11:14     No comments


Bij het kopen van een friteuse heb je tegenwoordig de keuze tussen een hete lucht friteuse en een frituurpan waarbij je met olie frituurt. Ondanks de populariteit van de hete lucht friteuse (de airfryer) geven nog steeds veel mensen de voorkeur aan frituren in olie. Een goede olie friteuse geeft de echte frituursmaak en snacks als kroketten en bitterballen komen veel krokanter uit een friteuse met olie. Daarom kijken we hier naar de beste friteuses waarmee je met olie frituurt.


Er is een ruime keuze uit friteuses om met olie te bakken. Je hebt friteuses in verschillende maten, van een grote frituurpan voor een flink gezin tot een kleine friteuse waarin je voor 1 of 2 personen friet bakt of een paar snacks frituurt.

Ook zijn er enkele en dubbele friteuses, stankvrije friteuses en eenvoudige goedkope friteuses, en zo zijn er nog meer verschillen.

De beste friteuses (olie)

De experts van Coolblue hebben een aantal van deze verschillende friteuses als beste friteuse getest. Kijk bij hun aanbevolen friteuses (olie) of kijk bij de beste friteuses uit andere testen. Bij deze andere testen vind je ook testen van airfryers.

Frituren in olie of vet

Frituren met een frituurpan kan met olie, vloeibaar vet of met hard vet. Meestal wordt frituurolie gebruikt. Om te frituren moet een plantaardige olie gebruikt worden die neutraal van smaak en geur is. Zonnebloemolie, pindaolie en sojaolie zijn heel geschikt. De flessen frituurolie of vloeibaar frituurvet die je in de supermarkt koopt zijn vaak een mix van dit soort neutraal smakende oliën. Omdat ieder soort olie zijn eigen bakeigenschappen heeft is een juiste mix belangrijk om optimaal te frituren. Fabrikanten gebruiken in hun mix zoveel mogelijk zonnebloemolie omdat dit het meest goedkope plantaardige olie is.

Omdat dit plantaardige oliën betreft (die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren) is dit frituurvet of frituurolie een verantwoorde keuze. De verzuren verlagen het cholesterolgehalte en verminderen zodoende de kans op hart- en vaatziekten.

Hard vet (vast vet)  is een heel ander verhaal. Deze blokken zijn gemaakt van dierlijk vet (meestal rundervet) en bevatten veel verzadigd vet. Daarom zijn deze blokken vet ongezond en worden dan ook nauwelijks nog gebruikt om in te frituren.

Tips frituren in olie


  • Vul nooit de gebruikte olie aan met schone verse olie. De oude olie kan dan ranzig worden en bovendien ontstaan er sneller schadelijke stoffen in je frituurolie.
  • Vervang de olie na 5 tot 7 keer gebruik, of eerder als de olie gaat ruiken, donker of stroperig wordt. Ook walmen en schuimen zijn signalen dat de frituurolie vuil en ongezond wordt.
  • Frituren met extra vierge olijfolie wordt afgeraden. Deze olie geeft schadelijk stoffen bij hoge verhitting.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.