Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste olie friteuses uit de test

 

Een overzicht met beste olie friteuses. Deze frituurpannen zijn door experts als beste olie friteuse getest.


Bij het kopen van een friteuse heb je tegenwoordig de keuze tussen een hete lucht friteuse en een frituurpan waarbij je met olie frituurt. Ondanks de populariteit van de hete lucht friteuse (de airfryer) geven nog steeds veel mensen de voorkeur aan frituren in olie met een frituurpan. ́

Een goede olie friteuse geeft de echte frituursmaak en snacks als kroketten en bitterballen komen veel krokanter uit een olie friteuse. Daarom kijken we hier naar de beste friteuses waarmee je met olie frituurt, of met andere woorden: de beste frituurpannen.

Er is een ruime keuze uit goede olie friteuses. Je hebt friteuses in verschillende maten, van een grote frituurpan voor een flink gezin tot een kleine olie friteuse waarin je voor 1 of 2 personen friet bakt of een paar snacks frituurt.

Ook zijn er enkele en dubbele friteuses, stankvrije friteuses en eenvoudige goedkope friteuses, en zo zijn er nog meer verschillen.

Hier kijken we naar de beste friteuses voor het frituren in olie. Zoek je de beste olie voor in de frituur? Kijk dan bij de beste frituurolie.

De beste friteuses (olie)

De experts van Coolblue hebben een aantal van deze verschillende friteuses als beste friteuse getest. Kijk hieronder bij hun aanbevolen friteuses (olie) of kijk bij de beste friteuses uit andere testen. Bij deze andere testen vind je ook testen van airfryers.


Tomado frituurpan

Tomado olie frituur pan


Tip: Voor het beste frituur resultaat is niet alleen een goede frituurpan nodig maar ook goed frituurolie of ander frituurvet van goede kwaliteit. Kijk bij de aanbiedingen frituurvet voor voordelige aanbiedingen van frituur olie in grotere hoeveelheden.

 

Frituren in olie of vet

Frituren met een frituurpan kan met olie, vloeibaar vet of met hard vet. Meestal wordt frituurolie gebruikt. Om te frituren moet een plantaardige olie gebruikt worden die neutraal van smaak en geur is.

Zonnebloemolie, pindaolie en sojaolie zijn heel geschikt. De flessen frituurolie of vloeibaar frituurvet die je in de supermarkt koopt zijn vaak een mix van dit soort neutraal smakende oliën. Omdat ieder soort olie zijn eigen bak eigenschappen heeft is een juiste mix belangrijk om optimaal te frituren. 

Fabrikanten gebruiken in hun mix zoveel mogelijk zonnebloemolie omdat dit het meest goedkope plantaardige olie is.

Omdat dit plantaardige oliën betreft (die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren) is dit frituurvet of frituurolie een verantwoorde keuze. De verzuren verlagen het cholesterolgehalte en verminderen zodoende de kans op hart- en vaatziekten.

Hard vet (vast vet)  is een heel ander verhaal. Deze blokken zijn gemaakt van dierlijk vet (meestal rundervet) en bevatten veel verzadigd vet. Daarom zijn deze blokken vet ongezond en worden dan ook nauwelijks nog gebruikt om in te frituren.


Dubbele frituurpan Princess

Dubbele frituurpan Princess


Tips frituren in olie

  • Vul nooit de gebruikte olie aan met schone verse olie. De oude olie kan dan ranzig worden en bovendien ontstaan er sneller schadelijke stoffen in je frituurolie.
     
  • Vervang de olie na 5 tot 7 keer gebruik, of eerder als de olie gaat ruiken, donker of stroperig wordt. Ook walmen en schuimen zijn signalen dat de frituurolie vuil en ongezond wordt.
     
  • Frituren met extra verge olijfolie wordt afgeraden. Deze olie geeft schadelijk stoffen bij hoge verhitting. Dure olijfolie is dus minder gezond om in te frituren dan goedkope olijfolie.

Tefal frituurpan

Tefal frituurpan


Tips en informatie friteuses

Veel informatie en tips met betrekking tot de frituurpan vind je op Beste Friteuse Kopen. Daar zijn bijvoorbeeld de beste winkels te vinden waar je online een friteuse kunt kopen en de top 10 van frituurpannen.

Veel fabrikanten maken goede frituurpannen voor frituren in olie. Onder andere Tefal, Inventum, Princess, Tomado en Fritel maken goede goedkope frituurpannen waarmee je goed in olie kunt frituren.


Onderwerp:
Op bovenstaande pagina vind je de beste frituurpannen uit de test van Coolblue. We geven je tips voor frituren in olie en je vindt op Beste Friteuse Kopen de beste winkels om een olie frituurpan goedkoop online te kopen en om de voor persoonlijk beste friteuse te vinden.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *