Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Kassa test filet americain

 


Het Vara consumentenprogramma Kassa heeft filet americain uit de supermarkt getest. Welke supermarkt en/of welke fabrikant verkoopt de meest smakelijke filet americain. Hier lees je het.


Getest: Filet Americain uit de supermarkt
Getest door: Vara's Kassa
Uitzending test: 6 februari 2016
Beste filet americain uit de test: Hema filet americain


Wat is filet americain?

Filet americain is een delicaat product, want het bestaat grotendeels uit rauw vlees. Verse filet americain bestaat uit magere rauwe rundertartaar (bijvoorbeeld van biefstuk) met een saus (mayonaise) met ei, paprikapoeder, uienpoeder en zout. Bij filet americain uit de supermarkt worden daar kleurstoffen en smaakstoffen aan toegevoegd. De laatste zorgen ervoor dat de filet americain in gesloten verpakking wel meer dan een week goed kan blijven, wat opmerkelijk is voor rauw vlees.

De filet americain test

Vara's Kassa liet 8 merken filet americain uit de supermarkt testen door een smaakpanel. Deze beoordeelde de filet americain op smaak, uiterlijk, geur en smeerbaarheid. Ook werd de samenstelling in een lab bekeken. Dat was het beste nieuws uit deze test, want ondanks alle geruchten bleken alle filet americains uit 100% rundvlees te bestaan, dus geen paardenvlees en geen varkensvlees.

Het smaakpanel was minder enthousiast. 4 van de 8 filet americains haalde een onvoldoende en twee andere filets scoorde ook onder de zes (5,8). Alleen de filet americain van Hema en Plus scoorde een echte voldoende .

Beste filet americain: Hema

Met een 7,4 scoorde de Hema filet americain heel goed, vooral als je deze waardering met die van de andere merken vergelijkt. Eigenlijk was het enige commentaar dat een aantal panelleden de paprikasmaak wat vonden overheersen.

Slechtse filet american: Commandeur

De duurste filet americain was ook de duurste. De Commandeur filet americain scoorde niet hoger dan een 3,2. Deze filet is zurig, moeilijk smeerbaar en onsmakelijk om te zien. Het is wel de enige biologische filet americain uit de test, wat deze minpunten verklaard.

De goedkoopste filet americain is van de Aldi en de Lidl. De laatste wist hiermee nog een derde plaats te bemachtigen.

Hieronder vind je de volledige uitslag en een video met de uitzending van Vara Kassa.

1. Hema  (7,4)
2. Plus (6,3)
3. Lidl  (5,8)
4. Albert Heijn (5,8)
5. Jumbo (5,3)
6. Aldi (4,0)
7. Stegeman (3,3)
8. Commandeur (3,2)


Zie ook: Meer testen eten en drinken
Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.