Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste e-bike woon werk verkeer

 


Je kan met de auto naar je werk, met het openbaar vervoer, maar ook op de fiets fiets. Vooral nu het van belang is om afstand van mensen te houden is het aantrekkelijk om met een elektrische fiets van huis naar werk, en omgekeerd, te reizen. Daarom hier aandacht aan de beste e-bikes voor woon werk verkeer.

De fietsensite DeBesteFietsen.nl heeft een overzicht gemaakt van de beste e-bikes voor forenzen. Dit zijn de beste elektrische fietsen om tussen huis en werk, of tussen huis en school, te reizen.

Kijk in het overzicht wat de beste e-bikes voor woon werk verkeer zijn.


Speed pedelec of e-bike?

Tegenwoordig heb je de keuze tussen een gewone elektrische fiets en een speed e-bike (een speed pedelec). Grofweg is dat het verschil tussen een e-bike waarmee je maximaal 25 kilometer per uur kan en een e-bike waarmee je een snelheid tot wel 45 kilometer per uur haalt (een speed pedelec, speed ebike, fast e-bike of snelle e-bike).

Bij een normale e-bike neemt de ondersteuning af zodra je de 25 kilometer per  uur haalt. Zodoende blijf je onder de maximaal toegestane snelheid van 25 kilometer per uur. Bij een speed pedelec ligt dat maximum op 45 kilometer per uur. Zonder meer moeite te doen dan op een gewone e-bike haal je zodoende een veel hogere snelheid.

Dit maakt de speed pedelec tot de betere elektrische fiets voor forenzen die tientallen kilometers van hun werk wonen. Met een speed pedelec leg je grote afstanden af zonder al te veel moeite. Je zoeft langs files en kan makkelijk parkeren.

Maar een speed pedelec heeft wel een paar nadelen. Niet alleen is een speed pedelec duurder in aanschaf dan een gewone e-bike. ook geldt deze voor de wet als een bromfiets. Je moet dus een helm dragen, je WA verzekeren, een kenteken aanvragen en niet in de laatste plaats, over een bromfiets rijbewijs beschikken.

In het bovenstaande overzicht met beste e-bikes voor een forens vind je dan ook vooral gewone elektrische fietsen waarbij dan misschien minder hard kan, maar ook geen brommer rijbewijs nodig hebt.

Kijk voor de beste e-bikes voor woon werk verkeer bij de bovenaan genoemde beste e-bikes voor forenzen en scholieren.

Zie ook:

Foto: Gazelle


Onderwerp:
Wat is de beste ebike voor een forens? Hier de beste e-bike voor forenzen. De beste e-bike voor woon werk verkeer of om langere afstanden naar school mee af te leggen. Dat kan een gewone elektrische fiets zijn maar ook een speed pedelec (snelle e-bike, speed e-bike).

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.