Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

AD test Hertog Jan Bastaard als beste radler bier

 


Het AD heeft radler bieren getest. Hertog Jan Bastaard kwam daarbij als beste radler uit de test. Alle geteste radlers bevatten alcohol en citroen.

De winnende Hertog Jan Bastaard werd gevolgd door de radler bieren van Amstel en Paulaner. De radlers van Bavaria, Grolsch, Warsteiner en Budels haalde het "erepodium" niet. De Maes radler (de winnaar van de radler test 2017 van de Limburger) werd in de test niet meegenomen.


Alle geteste radler bieren waren versies met alcohol. Veel is dat bij een radler overigens niet, een radler is immers een gemixte drank. De beste radler, de Hertog Jan Bastaard, bevat maar 2,7% alcohol. De radlers van Amstel en Grolsch zelfs maar 2%.

De winnende Hertog Jan radler zit qua prijs in de middenmoot. De adviesprijs is 4,99 euro voor een sixpack, maar via bovenstaande link is deze vaak goedkoper.

Qua smaak en kwaliteit scoort deze radler het best. De Bastaard ziet er uit als een echte pilsje: helder, goudgeel en met een mooie schuimkraag. Qua smaak is het belangrijk om te weten dat er naast citroen ook gember in zit. Dat proef je, dus daar moet je wel van houden. Maar het zorgt er wel mede voor dat deze beste radler niet al te zoet of zuur proeft.


De Amstel radler neigt qua smaak meer naar bier. Je proeft bij de Amstel namelijk licht het bittertje van bier. Bij de radlers van Grolsch en Bavaria is de biersmaak het meest ver te zoeken. Bij de Paulaner is geen pils als basis voor de radler gebruikt maar weizen-bier. Dit geeft een wat andere smaak, meer krachtig en met een tintje banaan.

Zie het AD (Algemeen Dagblad) voor de volledige test.
Zie ook: Meer testen bieren en andere dranken en eten

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.