Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste en lekkerste kaas

 

Iedere Nederlander eet gemiddeld zo'n 17 kilo kaas per jaar. Het is daarbij belangrijk dat de kaas lekker is, maar ook of deze milieuvriendelijk en diervriendelijk tot stand komt. Voor een kilo kaas is namelijk z'n 10 liter melk nodig.Questionmark testte in opdracht van Natuur & Milieu populaire kazen (belegen Goudse kaas) op smaak en duurzaamheid. Wat is de meest duurzame kaas en welke belegen Goudse kaas is volgens het smaakpanel de lekkerste kaas?


Getest: Belegen Goudse kaas
Getest door: Natuur & Milieu / Questionmark
Uitgezonden door: Kassa (Vara)
Testdatum: November 2014

Beste kaas uit de test: Boer en Land biologische kaas
Meest duurzame kaas uit de test: Boer en Land biologische kaas
Lekkerste kaas uit de test: Milner

Meest duurzaam: Boer en Land biologische kaas

Questionmark testte voor Natuur & Milieu de meest populaire kazen. Ze testte de kaas daarbij op twee onderdelen. Duurzaamheid en kaas. Meest duurzaam waren de biologische kazen, die van Boer en Land voorop. Deze kaas eindigde bij de smaaktest gedeeld derde (van de zeven kazen), en was daarmee eerste algemeen.

De Boer en Land biologische kaas is te koop bij Albert Heijn, Deen en Hoogvliet. Het is een kaas van het bekende zuivelbedrijf Friesland/Campina.

Lekkerste kaas: Milner kaas

Duurzaam is belangrijk, maar het gaat natuurlijk vooral om de smaak. Milner kaas won ruimschoots de smaaktest met een 7,5 als rapportcijfer. Maaslander, een ander bekend merk, eindigde met een 6,8 als tweede. De biologische kazen van Bastiaansen en Boer en Land deelde de derde plek (6,4).

Milner Kaas, ook een kaas van Friesland/Campina, is te koop bij de meeste supermarkten.

Hieronder zie je dit item uit het televisieprogramma Kassa (Vara).Zie ook: 
Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.