Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test alcoholvrije wijn

 

Hoe goed is wijn zonder alcohol? Wat is de beste alcoholvrije wijn? Kijk hier voor de Kassa test van alcoholvrije wijn.

Beste alcoholvrije wijn test

Alcoholvrij bier is helemaal ingeburgerd, maar alcoholvrije wijn is nog een stuk minder bekend. Toch worden de alcoholvrije wijnen steeds populairder. Voor Vara's Kassa een reden om alcoholvrije witte wijn te testen.

Met alcoholvrije wijn kan de BOB of aanstaande moeder ook een wijntje nemen op een verjaardag, feestje, etentje of barbecue. Maar is alcoholvrij wijn wel lekker? En welke alcolhol vrije wijn is de lekkerste? Vara's Kassa testte het uit en beperkte zich, gezien het grote aanbod, daarbij tot de alcoholvrije witte wijnen.

>>> Tip: Kijk hier voor alcohol vrije wijnen

Kassa test alcolholvrije wijn

Kassa liet de alcoholvrije wijnen door echte wijnkenners testen zoals Nicolaas Klei (schrijver van wijnboeken en wijnrecensies in kranten), Ellen Dekkers (vinoloog en schrijfster over wijnen) en Harold Hamersma (wijnjournalist). Echte kenners dus die weten hoe wijn hoort te smaken.

Er werden negen alcoholvrije witte wijnen getest die qua prijs uiteen liepen van 2,69 euro tot 7,99 euro. De basis van al deze alcoholvrije wijnen is echte wijn waar de alcohol wordt uitgehaald, en geen druivensap zoals je misschien zal denken. Het alcoholpercentage in deze wijn is geen nul maar maximaal 0,5 procent. Ligt het alcoholpercentage dan mag het geen alcoholvrije wijn heten.Doordat de alcohol in de wijn de smaak vasthoud en daarmee voor een groot deel bepaald is het voor wijnproducenten heel moeilijk een alcoholvrije wijn te maken die een vergelijkbare smaak heeft. Het was dan ook even slikken voor de kenners (zelfs al spuugde ze de wijn uit). De minste alcoholvrij witte wijn (de Win 0.0) haalde zelfs slechts een 1 voor de moeite. En dan te bedenken dat dit de duurste alcoholvrije wijn uit de test is (7,99 euro).

Ook de nummers 2 tot en met 8 scoorde maximaal een vier. Allemaal dikke onvoldoendes.

Beste alcoholvrije witte wijn: Eisberg Sauvignon Blanc

Wat dat betreft sprong de Kassa test van alcolholvrije witte wijn. Een 5.3 is nog steeds onvoldoende, maar wel een heel stuk hoger dan de overige alcoholvrije wijnen uit de test.

Het alcohol percentage in deze wijn is slechts 0,05 procent, waarmee deze wijn zo goed als echt alcoholvrij is. En ondanks dat het alcoholpercentage van deze witte wijn vrijwel nihil is smaakte deze volgens de wijnkenners toch nog het meest acceptabel.

Kijk de video voor de test van de negen alcoholvrije witte wijnen. Nog veel meer alcoholvrije wijn (rood, wit en rosé) vind je bij de bovenaan genoemde online slijterijen. 


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *