Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test: Grolsch 0.0 het lekkerste alcolholvrije bier

 

Bier met helemaal geen alcolhol, het 0.0 bier, wint steeds meer aan populariteit. Maar is dit alcoholvrije bier ook net zo lekker als echt pils? En welk 0.0 bier is de beste? Hier de uitslag van de test van alcoholvrij bier.


Om de stijgende populariteit van alcoholvrij bier aan te geven. In 2010 werd er in Nederland 12,5 miljoen liter alcoholvrij bier gedronken. In 2016 was dat 39,4 miljoen liter, dus ruim 3 keer zoveel!

Het testteam

Kassa van BNNVARA liet echte bier-experts de alcoholvrije pils testen, namelijk het 30 plus team van voetbalvereniging Olympia uit Gouda. Deze specialisten in de derde helft testte blind zes bekende merken alcoholvrij bier. De 0.0 biertjes van Bavaria, Bitburger, Amstel, Heineken, Jupiler, Grolsch werden in de test meegenomen.

Alleen 0.0 pils

Het betrof in alle gevallen o.o pils. Met andere woorden pils zonder alcohol (dus niet alcohol-arm met enkele tienden van een procent alcolol), en geen alcoholvrije biervarianten zoals witbier of bier met fruitsmaak.


Grolsch 0.0 de lekkerste

Grolsch o.o kwam uit deze smaaktest als het meest lekkere alcoholvrije bier. Niet unaniem maar wel met een duidelijke voorsprong.  Onderaan deze pagina vind je het televisie-item van Kassa met de commentaren van de testers.

De uitslag van de test

1. Grolsch 0.0
2. Amstel 0.0
3. Bavaria 0.0
4. Bitburger 0.0
5. Jupiler 0.0
6. Heineken 0.0

Meer testen van bier

Bekijk het televisie item van Kassa

\\

Publicatie test: oktober 2017
Foto: Grolsch

Zie ook: Meer testen bieren en andere dranken en eten

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.