Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Rookworst test: Vegetarische rookworsten geen succes

 


Na een ontwikkelingsperiode van vier jaar komen Unox en de Vegetarische Slager nu met een rookworst zonder vlees. Voor de Volkskrant een reden om te testen of deze vegetarische rookworst zich kan meten met een echte rookworst met varkensvlees.


Hiervoor werd door de Volkskrant een proefpanel samengesteld bestaande uit koks en slagers met verstand van een goede worst. Deze deskundigen testte de vegetarische rookworsten van Unox en de Vegetarische Slager, de beroemde Hema rookworst en de ambachtelijke rookworst van de Arnhemse slager Putman.

Waaruit bestaat een vegetarische rookworst?

De vegetarische rookworsten van Unox en de Vegetarische Slager werden beide in de herfst van 2018 geïntroduceerd. Hun samenstelling is echter behoorlijk verschillend. De Vegetarische Slager gebruikt soja en tuinbonenmeel als vleesvervanger, Unox vult de rookworst met erwten en het eiwit van scharreleieren. De rookworst van de Vegetarische Slager is dus niet alleen vegetarisch, maar ook veganistisch.

Hoe smaakt een vegetarische worst?

Het panel is niet onder de indruk van de vegetarische worsten. De Unox vegetarische rookworst is erg zuur (of er azijn in zit) en smaakt weeïg.

Ook het "velletje" van de vegetarische Unox worst krijgt kritiek. Het kraakt niet. De worst zelf is sponzig.

De vegan worst van de Vegetarische Slager smaakt kleiachtig en zurig zonder verder veel smaak. Terwijl de vegetarische rookworst van Unox qua uiterlijk tenminste nog op een echte rookworst lijkt is zelfs dat bij deze vegaworst nog niet het geval.

Het panel is zeer negatief over de rookworsten zonder vlees. Ze adviseren de fabrikanten zich te richten op smakelijke groentegerechten en niet te proberen vlees na te maken.

Test uitgevoerd door: De Volkskrant
Zie ook: Meer testen eten en drinken

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.