Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste chocoladeletter test

 


Het is weer chocoladeletter-tijd. Deze weken gaan er heel wat chocoladeletters over de toonbank het buikje in. Maar welke chocolade letter kun je het best kopen? Die van Jamin kwam als beste chocoladeletter uit de chocoladeletter test.


Het AD testte voor hun uitgave van 17  november 2018 de meest bekende chocoladeletters en daarbij kwam de chocoladeletter van Jamin overtuigend als beste letter uit de test. Deze beste chocoladeletter kreeg met een 8.5 een vol punt meer dan de nummer twee van de test, de chocoladeletter van de Tony's Chocolonely.

Jamin: Beste chocoladeletter

Wat maakt de Jamin chocolade letter tot de beste van allemaal? De experts van het Algemeen Dagblad vonden de balans tussen de smaken zoet, bitter en zuur bij deze letter mooi. Bij veel andere chocoladeletters wil het zoet nogal eens overheersen. Bij deze beste chocoladeletter is de verhouding dik in orde en proef je duidelijk cacao. Ook spreekt het panel over een frisse echo van tropisch fruit.


Andere goede chocoladeletters

Ook over de nummer twee is geen twijfel. De chocoladeletter van Tony's Chocolonely mag dan een punt minder scoren, het is een overtuigende best of the rest. Ook bij de Tony's Chocolonely chocoladeletter proef je duidelijk cacao en niet te veel zoet. En ook deze letter heeft aangename bijsmaken zoals die van sinaasappel, gember en peper.


Verder scoren de chocoladeletter van de Bijenkorf en Verkade een voldoende. Van de vier tot dusver genoemde letters is die van Verkade (met een zes als cijfer) de goedkoopste. Voor de letter van de Bijenkorf (met een 6,5) betaal je met 5,95 euro per letter het meest.

Ook de Delicata chocoladeletter van Albert Heijn scoort nog een 5,5.

Minder goede chocoladeletters

En dan de chocoladeletters die een onvoldoende kregen van het proefpanel van het AD. De letters van het Kruidvat, Aldi en Jumbo zijn voordelig om te kopen, maar moeten het met een vijfje doen.

Toch brengen ze het er nog een stuk beter af dan de Favorina van Lidl (4,0) en de huismerk-chocoladeletter van Hema. De letter van Lidl smaakt niet eens slecht maar is enorm zoet. Ook de Hema-letter is erg zoet en ook over de rest van de smaak is het panel niet te spreken.

De test, met een beschrijving van iedere chocoladeletter is te lezen in het AD van zaterdag 17 november.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *